Google Chrome Eklentilerin Veri Erişimini Kısıtlıyor - Haberler - indir.com

Google Chrome Eklentilerin Veri Erişimini Kısıtlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, Chrome eklentilerinde kullanıcı gizliliği yönünde çeşitli değişikliklere gitme kararı aldı. Yapılacak olan değişiklik ile beraber Google Chrome eklentileri artık kullanıcıların oldukça az izni ile çalışabilecek. Bu sayede eklentiler kullanıcıların çok fazla verisi yerine artık en az oranda veri ile ihtiyaç duyduğu görevini gerçekleştirebilecek. Diğer yandan Chrome eklentilerinin gizlilik politikası noktasında daha açık ve anlaşılır davranması istenecek. Gizlilik politikalarını Chrome Web Mağazası’nda yayınlayan geliştiricilerin sayısı ise artacak. Bu gereksinim ise kişisel ve hassas kullanıcı verilerine erişim sağlayan eklentiler için geçerliydi. Fakat artık kullanıcılar tarafından üretilen verilere erişimi için tüm eklentiler gizlilik politikalarını paylaşmaları gerekecek.

Google Eklentilerde Yeni Politikalar Dönemi

Huawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok BüyükHuawei Krizinin Google'a Maliyeti Çok Büyük

Chrome eklentileri için gerçekleştirilen bu yeni politikalar önümüzdeki sonbahar dönemi ile beraber devreye girecek. Değişiklikler öncesinde Google 90 gün gibi bir haberdar süresini geliştiricilere sunacak. Google’ın yapacağı bu değişikliklere uymayan eklentiler ise Chrome Web Mağazası’ndan kaldırılacak ve tarayıcılar ile uyumsuz hale getirilecek. Eklentiler için yapılan bu değişiklik benzeri Drive erişimi olan uygulamalar için de yapılacak. Bu uygulamaların bilgi ve içerik erişimi kısıtlanıyor. Bu sayede sadece ihtiyaç duyulan veri uygulamaya sunulmuş oluyor. Tam erişime gereksinim duyan uygulamalar ise Google onayından geçmesi gerekiyor.

Google Chrome’un eklentiler için yaptığı temel değişiklikler geçen yıl ortaya çıkmıştı. Bu noktada Gmail uygulamalarının geliştiriciler tarafından kullanıcıların e-postalarına erişime kısıtlamalar getirmişti. Bakalım bu anlayış Google uygulamalarını ne derece güvenli yapacak göreceğiz.


Google Glass Enterprise Edition 2'den Beklenti BüyükGoogle Glass Enterprise Edition 2'den Beklenti Büyük
Google Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları GösterecekGoogle Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları Gösterecek

PAYLAŞ