Google Chrome eklenti yüklemelerinde sizi daha detaylandıracak - Haberler - indir.com

Google Chrome eklenti yüklemelerinde sizi daha detaylandıracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 10:30:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google, şüpheni indirme ve uzantıları tespit etmeyi kolaylaştırmak için Chrome tarayıcısına yeni özellikler dahil etmeye devam ediyor. Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutan şirket, şüpheli indirmeleri ve uzantıları tespit etmeyi daha kolay yapacak olan yeni tasarlanan Chrome güvenlik özelliklerini kullanıcılarına sunuyor. Google bu sayede ihlalleri daha da azaltmayı hedefliyor. Google’ın bu yeni Chrome özelliği, geçtiğimiz yıl başlatılan ve kimlik avı sitelerine karşı daha iyi uyarılar sunmak için tasarlanmış olan tarayıcının Gelişmiş Güvenli Tarama özelliği temel alınıyor.

Yeni Google Chrome özelliği dikkat çekiyor

2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu2. Nesil Chromecast için 7 mükemmel ipucu

Bu yeni özellik ile Chrome’a yeni bir uzantı yüklendiği zaman indirilen içeriği güvenilir olarak kabul etmezse, bir uyarı mesajı gösterilecek. Uzantıların güvenli olması için ise Google’ın Geliştirici Program Politikaları’nı izleyen ve en az birkaç aydır mevcut olan bir geliştiriciden gelmesi gerekiyor. Bu durumda yeni geliştiricilerin Google tarafından hemen güvenilir sayılmayacağı durumu ortaya çıkmış oluyor. Diğer yandan Chrome, kullanıcılara yüklemeye devam etme seçeneğini de gösterecek. Google ilk açıklamasında, mağazadaki uzantıların dörtte üçünün şirket kriterlerine göre güvenilir olarak kabul edileceğini belirtiyor.

Google ayrıca güvenilir olmamanın tehlikeli olduğu anlamına gelmediğini de belirtiyor. Ancak geliştiricilerin mağazada yeni olduğu veya yakın zamanda bir politika ihlali gerçekleştirmiş olabileceği anlamına geldiğini belirtiyor. Chrome tüm bunların yanında, şüpheli görünen indirmeler için de yeni bir tarama özelliği getiriyor. Tarayıcı, riskli ancak güvensiz olan tüm indirmeler için daha kapsamlı bir tarama yapmak için Google’ın sunucularına yükleme alternatifi sunacak. Kullanıcılar istemeleri durumunda bu işlemleri atlayabilecekler.  Ancak web’den dosya ve içerik indirirken ekstra bir koruma katmanı sunulma imkanı da ortadan kalkmış olacak. Bakalım bu güvenlik önlemleri ne seviyede işe yarayacak göreceğiz.


Chrome artık % 23 daha hızlı!Chrome artık % 23 daha hızlı!

PAYLAŞ