Google Chrome ekibinden Apple Safari'ye eleştiri geldi - Haberler - indir.com

Google Chrome ekibinden Apple Safari'ye eleştiri geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 19:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet tarayıcısı lideri Google Chrome’un ekibinde yer alan yazılım mühendisi Alex Russell, PWA uygulamaları ile etkileşimi az olan iOS taraıyıcıların güçsüz ve işlevselliği az olarak eleştirildi. Google Chrome geliştirme ekibinde yazılım mühendisi olarak yer alan Alex Russell, iOS platformunda yer alan tarayıcıları güçsüz olduğunu belirtti. Deneyimli isim hesaplama becerilerinden yoksun olan bu tarayıcıların ileri web uygulamalarının tam işlevselliğini sergileyemediğini belirtiyor. Russell’a göre iOS platformu için kullanıma sunulan tarayıcılar ile alakalı temel problemin WebKit motorunu temel alması olduğu belirtiliyor. Chromium tabanlı Google Chrome tarayıcısı ise iOS cihazlarda WebKit kullanmak durumunda kalıyor. Cupertinolu şirket geliştiricilere tarayıcılarını WebKit temeli üzerine kurmaktan başka bir çare sunmuyor.

WebKit, Chromium’un gerisinde kalıyor

Yeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilirYeni Apple Watch kan şekeri ölçümü yapabilir

WebKit motoru tarayıcıların gelişimini önemli ölçüde sınırlıyor. WebKit ile alakalı bazı sorunlar ise şöyle listeleniyor;

WebKit’in iOS’a bağlı olduğunu belirtelim. Apple’ın sahip olduğu bu motor sadece düzenli güncellemelerin parçası olarak güncelleniyor. Bu noktada tarayıcılar yenilikleri zamanında alamıyor. Apple ise bu noktada WebKit’i iOS’taki tüm tarayıcıları kontrol ederek hangi özellikleri destekleyip desteklemeyeceğine karar veriyor. Ayrıca WebKit işlevsellik noktasında Chromium’dan daha geride oluyor. Bu motor PWA ileri web uygulamaları ile güçlü bir şekilde etkileşime girilmesine izin vermiyor.

iOS tarayıcının eksik yanları

  • Push bildirim desteğinin olmaması
  • Android'deki gibi standart PWA kurulum tuşu eksikliği
  • PWA verilerinin arka plan senkronizasyonuyla ilgili sorunlar
  • Bluetooth, NFC, USB vb. gibi bileşenlere sınırlı erişim
  • Ücretsiz AV1 video standardını desteklememesi



Apple analisti katlanabilir ekran için tarih verdiApple analisti katlanabilir ekran için tarih verdi
Apple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldıApple AirTag bazı ülkelerde satışa kapatıldı

PAYLAŞ