Google Chrome, Canvas aracı nedir? - Haberler - indir.com

Google Chrome, Canvas aracı nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 13:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google şirketinin sessiz sedasız bir şekilde Chrome Canvas adı verilen yeni bir progressive web uygulaması ortaya çıktı. Peki Google Chrome, Canvas aracı nedir? nasıl kullanılır?

Chrome Android'e Ön İzleme Özelliği Geldi

Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?Chrome versiyon 70'de otomatik oturum açma nasıl kapatılır?

Google Chrome, Canvas aracı nedir?

Google şirketi, bu uygulamayı sessiz sedasız bir şekilde geliştirdi ve yayınladı. Chrome Unboxed'a göre bu uygulama Google hesabınıza otomatik olarak kaydedebileceğiniz hızlı çizimler oluşturmanıza olanak sağlıyor. Herhangi bir bilgisayarda Chrome tarayıcısını açarak, canvas.apps.chrome yazarsanız, herhangi bir uygulama veya program indirmeye gerek kalmadan basit bir çizim uygulaması ile karşı karşıya kalacaksınız.  Chrome Canvas, ilk olarak son çıkan Chrome OS Geliştirici derlemelerinden bir tanesinde uygulama olarak görülmeye başlanmıştı. Şimdiyse, Firefox gibi WebAssembly desteğine sahip olan bir internet tarayıcısında da kullanılabiliyor.

Uygulamanın özellikleri şu an için basit gözükebilir. Kurşun kalem, tükenmez kalem, beyaz tahta kalemi ve silgi gibi araçların bulunduğu kısa ve basit bir çubuk bulunuyor. Aynı zamanda renk paletinin de bulunduğu bu uygulamada çizimlerinizi yapabilir ve bittiği zamanda bunları PNG formatı şeklinde dışa aktarabilir ve aynı zamanda çizimi telefonunuza gönderebilirsiniz. Tabii bunun tersini yapmak da mümkün oluyor. Telefonunuzdan çizerek bilgisayarınıza yollayabiliyorsunuz. Bu uygulamayı Chromebook'a yüklemek isteyenlerin üç nokta düğmesine tıklamaları ve daha sonrasında ise "Canvas'ı yükle" seçeneği tercih etmeleri yeterli olacaktır. Chrome OS başlatıcısında palet ve ikonu ile birlikte görüntüleniyor. Aynı zamanda bu siteye Android telefonu ile erişebilirsiniz. Chrome Canvas'ı ana ekrana ekleyebileceğinize dair telefonda bir mesaj gösteriliyor.


Chrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecekChrome, kötü amaçlı sitelerde bulunan reklamları engelleyecek
Bu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellikBu ay Chromebook'lara gelen 8 yeni özellik
Chrome 71 İle Yepyeni Özellikler GeliyorChrome 71 İle Yepyeni Özellikler Geliyor

PAYLAŞ