Google Chrome bildirim isteklerine önlem alacak - Haberler - indir.com

Google Chrome bildirim isteklerine önlem alacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-27 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanlarda internet kullanıcıları bilgisayar üzerinde çalışma esnasında durup dururken web siteleri üzerinden gelen bildirimlerinden rahatsız olmaya başladılar. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı Chrome bu konu hakkında bir çalışma yürüttüğünü ve kısa zaman içerisinde konuya bir çözüm getireceğini duyurdu. İnternet kullanıcıları tarayıcıları üzerinden gezinirken çok ciddi anlamda sinir olacakları durumlar ile karşı karşıya geliyorlar. Bunlar tahmin edeceğiniz üzere, neredeyse ger sitenin bildirim gönderme isteğidir. Söz konusu bu istekleri tamamen karşı koyamayan kullanıcılar Google tarafından geliştirilen Chrome tarayıcısı, neredeyse her sitede karşımıza çıkan sinir bozucu bildirimleri daha az sinir bozucu hale getirmek üzerinde çalışıyor. 

Bildiğiniz üzere internet artık hayat damarlarımızdan biri haline geldi. Fakat internet kullanımı esnasında gönderilen bir takım bilgilendirme mesajları kullanıcıları son derece rahatsız eden bir durumdur. Bundan tamamen kurtulmanın bir yolu olmasa da minimum rahatsızlığa indirmek için Chrome, bu konu hakkında ciddi bir çalışma yürütüyor. 

Kullanıcıların alışkanlıkları takip edilecek

XDA geliştiriciler formu aracılığı ile yayınlanan bir rapora göre teknoloji devi Google, hem Android akıllı cihaz platformlarında hem de masaüstü kullanımında bir takım yenilikler sunmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse Android versiyonunda ekrana gelen web sitesi bildirimleri bildirim kutucuğu yani büyük pencereler şeklinde de değilde sadece metnin içinde bulunduğu küçük bir kutucuk şeklinde görünecek. 

Chrome'un masaüstü kullanımı esnasında ise Google'ın web sitesi bildirimler üzerinde halihazırda zaten tamamen engellenmeye yönelik  çalışmalar yapılıyor. Şöyle ki bildirimlere tek tek izin verebileceğiniz gibi, izin vermediğiniz yani izin listeniz dışında kalan tüm siteler size bildir,m göndermekten geri kalacaklar. Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanıcıların tarayıcı kullanımı esnasında alışkanlıkları takip edilecek ve birkaç kez engellemeniz halinde otomatik olarak o site artık size bildirim gönderemeyecek. Söz konusu bu yeni özelliklerin kullanıcılara ne zaman sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yok. Fakat kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılar bildirim almak istemedikleri siteleri kolaylıkla yönetebilecek ve bir kaç engellemenin ardından site otomatik olarak engellenerek bildirim göndermeden geri kalacak. Yapılacak olan bu bildirimler hakkındaki yeni özellikler sayesinde kullanıcılar her zaman rahatsız oldukları bu bildirimlerden kurtulabilecekler. Bildirimleri engelleyerek internet kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. 

 





PAYLAŞ