Google Chrome bazı cihazlarda çalışmayacak - Haberler - indir.com

Google Chrome bazı cihazlarda çalışmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet tarayıcısı Google Chrome’un sahip olduğu alt yapı Chromium’un geliştirici ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre SSE3 desteği olmayan eski x86 işlemcilere olan desteğinin kesileceği belirtildi. Bu yeni sistem ise Chrome 89 güncellemesi ile beraber geliyor. Bu hamle ile beraber Google Chrome kullanımında büyük bir değişiklik beklenmiyor. Öyle ki bu tarz işlemciler daha çok Intel Core 2 Duo öncesi işlemcileri kapsıyor. Piyasadaki 2005 sonrası işlemcilerin SSE3 desteğine sahip olduğunu belirtelim. Bu kapsamda bu yenilikten etkilenecek olan işlemcilerin 15 yıllık olması gerektiğini belirtelim.

Bu yeni güncellemeden etkilenen tek sistem Windows olarak karşımıza  geliyor. Öyle ki Mac, Android ve Chrome OS sistemleri zaten SSE3 desteğine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısının da bu durumdan etkilenmesi bekleniyor.

GeForce Now artık Chrome'daGeForce Now artık Chrome'da

Google Chrome artık eski işlemcilerde çalışmayacak

Bu tarz eski tip işlemcilere neden desteğin kesildiğine dair henüz bir açıklama yapılmış değil. Ancak kullanıcı kitlesinin büyük bir bölümü yeterli seviyede işlemciye sahip oldukları için bu desteğin kesilmesi ile beraber var olan kullanıcılarda performans artışı olması bekleniyor. Bu sayede Chrome 89 sürümünden başlayarak en az işlemci gereksinimine uymayan sistemler Google Chrome kullanamayacaklar. Uygulamanın açılmaya çalışılması durumunda ise sistem hata verecek. Bu yeniliklerin uygulanacağı cihazlar ise Chrome 87’den itibaren donanım desteklerinin biteceği hakkında uyarılar alacaklar.

Ancak cihazınızda Intel Atom yada Celeron M gibi SSE3 öncesi işlemcilere sahipseniz artık Chrome kuramayacaksınız.


Chrome'un yeni özelliklerini bulmayı sağlayan özellikChrome'un yeni özelliklerini bulmayı sağlayan özellik
Virüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldıVirüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldı

PAYLAŞ