Google Chrome Android'e Karanlık Mod Geliştiriliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome Android'e Karanlık Mod Geliştiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-21 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın popüler internet tarayıcı uygulaması olan Chrome için geliştirmeler tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi ise Chromium Gerrit’te ortaya çıkan bazı kodlara göre Google’ın Android Q ile beraber sunması beklenilen karanlık mod özelliğini daha öncesinde kendi uygulamalarında deneyeceği ortaya çıktı. Bu uygulama ise başlıca olarak Google Chrome Android uygulaması olacakken bu modun tüm ekosisteme gelmeden önce Chrome tarayıcısında deneyimlenmesi bekleniyor. Google mühendisi olan Lukasz Zbylut tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile sistem içerisinde genel tasarımda karanlık mod özelliğinin Android Q ile geleceği doğrulanmıştı. Karanlık modu sizlere yaptığımız haber ile aktarmışken şimdi ise Android Q ekibinin cihazlarda yer alan ön yüklü uygulamalarda gece modu özelliğinin yer alacağı ifade ediliyor.

Google Chrome Android Gece Modu Özelliği Geliyor

Chrome 71 Yenilikler ile GeliyorChrome 71 Yenilikler ile Geliyor

Bazı ön yüklü gelen Google uygulamaların karanlık mod özelliğine kavuşması fazla sürmeyeceğe benziyor. Öyle ki 9to5Google kaynaklı içeriğe göre Chromium’da ortaya çıkartılan kodların Google’ın Chrome Android kullanıcılar için Karanlık Mod özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıkartılıyor. Bu söz konusu Chrome için sunulacak karanlık mod özelliği hakkında henüz bir detay yer almazken, Chrome için geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Google’ın Chrome için bu özelliği getirecek mi yoksa Android Q sürümü ile beraber mi sunacağı henüz kesinleşmiş değil.

Chrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete Geçti

Google cephesinden konu ile alakalı henüz bir açıklama ve paylaşım yapılmazken, birçok beklenti bulunuyor. Gece modu özelliğinin kullanıcıların büyük bir kısmı tarafından bekleniyor olduğu bilinirken, bu özelliği nasıl ve hangi biçimde sunacağı oldukça merak ediliyor. Diğer yandan Google’ın bu Chrome’da da kullanılacak olan gece modu özelliğinde uygun olmayan internet sitelerinde nasıl bir tema çakışması yaşanacak veya bu durum nasıl önlenecek merak ediliyor.  


İlgili uygulamalar
Chrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete GeçtiChrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete Geçti
Chrome Android'e Ön İzleme Özelliği GeldiChrome Android'e Ön İzleme Özelliği Geldi
Google Chrome, Canvas aracı nedir?Google Chrome, Canvas aracı nedir?

PAYLAŞ