Google Chrome Android Uygulamasına HDR Desteği Geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome Android Uygulamasına HDR Desteği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-06 18:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome'un Android mobil uygulaması için yakın zamanda gelecek güncelleme ile HDR video desteğine kavuşacağı ortaya çıktı. Yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre yazılım tarafından yapılan kod değişikliklerinde fark edilene göre Chrome için hazırlanan kod ortaklık aracı Chromium Gerrit tarafından HDR desteğin ortaya çıktığı ifade ediliyor. Ortaya çıkanlara göre Chrome'un Android versiyonunda yer alan video sağlayıcısı VP9 HDR üst verileri sıkıştırıp MediaCodec'e gönderecek. Bu sayede Chrome Android uygulaması uyumu cihazlarda artık HDR içerikli videolar oynatılabilecek.

HDR videolar ile yüksek renk doğruluğu ile beraber iyi kontrast oranları anlamına geliyor diyebiliriz. Bu noktada izlediğiniz video kalitesi daha üst seviyelerde oluyor ve HDR desteği sunan akıllı telefonlar arasında Note 8, Xperia XZ Premium, Galaxy S8 gibi cihazlar bulunuyor. Piyasada yer alan YouTube, Netflix ve Google Play Filmler uygulamaları sonrasında Google Chrome içinde HDR desteği sunulacak diyebiliriz.

HDR içeriklerin henüz az olmasından ötürü destekleyen cihaz yelpazeside pek geniş diyemeyiz. Ancak verilen bu desteklerin ve destekleyen cihazların artışları ile beraber HDR içerikler yönelik artışlarında olması doğal olarak bekleniyor.





PAYLAŞ