Google Chrome Android Çevrimdışı Özelliği Geliştirildi - Haberler - indir.com

Google Chrome Android Çevrimdışı Özelliği Geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-10 17:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google'ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, her geçen gün geliştirilerek deneyimi arttırılmaya devam ediliyor. Söz konusu durumlardan bir tanesi olan ve geçtiğimiz aylarda duyurulan Android için çevrimdışı özelliği kullanıma sunuldu. Google Chrome bilindiği üzere her platformda bulunduğu gibi Android tarafında ve iOS tarafında mobil uygulamaları bulunuyor. Bilgisayarlarımızda da bulunan Chrome bu noktada bazı zamanlar eleştirilere de mağruz kalsada, son zamanlarda yaptığı güncellemeler ve geliştirmeler ile çeşitli RAM sorunlarınıda ortadan kaldırdı diyebiliriz.

Aralık ayı içerisinde Android uygulaması için güncelleme gönderilen Chrome, çevrimdışı iken görüntülenebilmesi adına web sayfasını indirme isimli bir özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Daha sonra Google ise bu özellik ile bir istatistik yayınlamış ve 45 milyondan fazla web sayfalarının çevrimdışı olarak indirildiğini belirtti. Rakamlardan tatmin olan Google, bu çevrimdışı sayfa görüntülenme özelliğini güncelleyerek yeni yetenekler kazandırdı. Öyle ki artık Android telefonunuz üzerinden Chrome aracılığı ile bir bağlantıya uzun süre basılı tuttuğunuzda çevrimdışı görüntülemek için o bağlantıyı indirebiliyorsunuz.

Diğer yandan Google çevrimiçi olduğunuz zaman görünen sayfaları, internetiniz kopup çevrimdışı olduğunuz yerlerde çevrimdışı ekranındaki düğmeye basarak indirmenize olanak sağlayacak. Telefon ile çevrimiçi olduğunuzda ise otomatik olarak indirilme ayarlanabilecek. Ayrıca bir internet sitesinin sekmesini açarken, daha önce indirmiş olduğunuz sayfaların yanında bir çevrimdışı ikonu bulunacak. Son indirdiğiniz sayfaların bulunduğu listede sekmeyi kapatsanız bile liste sayesinde o sayfaya kolay bir şekilde erişebileceksiniz. Sizde bu özelliklerden yararlanmak adına Google Play Store üzerinden Chrome internet tarayıcısı uygulamasını güncellemeyi unutmayın.





PAYLAŞ