Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak? - Haberler - indir.com

Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 20:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google Chrome 86 güncellemesi nihayet kendisinden söz ettirmeye başladı. Chrome, hem masaüstü cihazlarda hem de mobil cihazlarda var olan popülerliğini korumaya devam ediyor.

Arama motoru devi her fırsatta kullanıcıların güvenliğine öncelik verdiğini söylüyor. Bu güncellemenin iOS ve Android işletim sistemli cihaz kullanıcıları için hazırlandığı duyuruldu.

iOS 14 batarya sorununa fabrika ayarları çözümüiOS 14 batarya sorununa fabrika ayarları çözümü

Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?

Kullanıcıların parolalarını şifrelenmiş bir biçimde kaydetme özelliğine sahip olan Chrome, kimlik bilgileri de dahil olmak üzere, artık bu tarz risk taşıyan bilgileri çalınmış bilgiler ile karşılaştıracak. Böylece bir kullanıcı tarafından belirlenen yeni bir şifre, daha önce gizliliği ihlal edilmiş (başkası tarafından çalınmış) bir şifre ise derhal değiştirilebilecek.

Google, yanlışlıkla bu tarz bir şifreyi seçen kullanıcılara şifre değiştirme konusunda bazı tavsiyelerde bulunacak. 22 yıldır aralıksız olarak faaliyet gösteren Amerikan şirket, akıllı telefon kullanıcılarını da es geçmeyecek.

Mobil kullanıcılar da kendi hesap şifresinin bir başkası tarafından çalınıp çalınmadığını ve kullandığı Chrome sürümünün güncel olup olmadığını kolayca kontrol edebilecek. Buna ek olarak iOS işletim sistemli cihaz kullanan kullanıcılar tarafından diğer uygulamalarda ve tarayıcılarda kullanılan şifrelerin de otomatik bir şekilde kaydedilebileceği belirtildi.

iOS kullanıcıları artık her uygulamada tekrar tekrar şifre girmek zorunda olmayacak. Bu fırsatı elde etmek isteyen kullanıcıların biyometrik kimlik doğrulaması testinden geçmesi gerekecek. Android kullanıcıları ise kimlik avı saldırılarına ve virüslere karşı Google’ın güvenli tarama hizmetinden faydalanabilecek.

Bu hizmeti kullanmak isteyenlerin kendi verilerini Google’ın güvenli tarama hizmetine emanet etmesi şart. Ayrıca Android kullanıcılarının güvenli olmayan bilgi formlarını doldurmasını de istemeyen ve önermeyen Google, böyle bir işlemi tamamlamak isteyenlere de uyarıda bulunacak.

Chrome, güvenli olmayan dosyaları indirmek isteyen kişileri uyaracak ya da bu tarz indirme işlemlerini engelleyecek. Bu güncellemenin şu anda geliştirilme aşamasında olduğu biliniyor. 



PAYLAŞ