Google Chrome 79 güncellemesi için oldukça kritik uyarı - Haberler - indir.com

Google Chrome 79 güncellemesi için oldukça kritik uyarı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 14:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İnternet tarayıcıları arasında şüphesiz en popüler olanı ve en çok tercih edilen tarayıcı Chrome için son güncelleme ile ilgili kritik bir uyarı geldi. Şöyle ki Google Chrome 79 sürümü ile ilgili kritik hatalar ortaya çıktı. Bu hatalar nedeniyle kullanıcılara uyarı yapıldı.

Google'dan, Chrome 79 güncellemesini indirmeyin uyarısı

Şüphesiz dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome için 79 sürümü ile ilgili önemli bir uyarı yapıldı. Google, geçtiğimi hafta içerisinde yayınladığı internet tarayıcısı Chrome 79'un, uygulamada yer alan kritik bir hata nedeniyle indirilmemesi gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı. Google Chrome 79 sürümünde yaşanan bu sorun nedeniyle kullanıcılar için önemli ölçüde sorunlar yer alıyor. Söz konusu bu hatanın sebebi olarak WebView altyapısını kullanan Chrome 79, bazı kullanıcıların akıllı cihazlarındaki verilerin silinmesine neden olduğunu açıkladı. Hatta öyle ki Webview tabanlı olan uygulamalarda yaşanan bu sorunlar geliştiricilerin dışında kullanıcıları da etkiliyor. 

Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!

Google'un sunduğu Chrome 79 nedeniyle ortaya çıkan bu hatadan dolayı kaybedilen veriler de maalesef geri getirilmiyor. Bunun esas nedeni ise söz konusu uygulamaların depolama alanında devreye giren WebSQL ve aynı zamanda localStorage yazılım sorgularının Google Chrome 79 sürümü ile beraber devreye girmemesidir. Konu ile ilgili Google tarafından yapılan açıklamada, yaşanan bu rahatsız edici hatanın çözümü hakkında henüz net bir karara varılmadığı öğrenildi. Bu sorunun tam olarak ortadan kaldırılacağı zamana kadar son güncellemenin akıllı cihazlardan kaldırılmasının çok daha doğru olduğu dile getiriliyor. Bu şekilde çok daha sağlıklı bir kullanım elde edebilirsiniz. 

 

 


Google Chrome’a medya kontrol tuşu geldiGoogle Chrome’a medya kontrol tuşu geldi
Güvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyorGüvenlik ve gizlilik ile özdeşleşen Brave Browser'a Chrome eklenti desteği geliyor
Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: VivaldiGoogle Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi

PAYLAŞ