Google Chrome 2021'de daha az bellek kullanacak - Haberler - indir.com

Google Chrome 2021'de daha az bellek kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, geliştirmelerine ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim için güncellemelerine devam ediyor. Tarayıcılardaki önbellek kapasiteleri performans noktasında ise önemli bir rol oynuyor. Google ise bu durumu daha sağlıklı bir şekilde yapmak adına işlevlerini artırmayı sürdürüyor. Genellikle performans odaklı çalışmalar yapılırken, bu durumdaki güvenlik içinde yapılan geliştirmeler önemli ölçüde olabiliyor. Google Chrome için v85 güncellemesinde de bu durum gerçekleşti ve tarayıcı için önbellek yönetimi noktasında artık farklı bir sistem izleneceği açıklandı.

Normalde önceki versiyonlarda ziyaret edilen sitelerden alınan bilgilerin hepsi aynı önbellekte toplanıyorlardı. Bu durumda ise zararlı bir yazılımın o topluluk içinde olması durumunda ise saldırılar daha kolay bir noktada olabiliyordu. Ancak v85 güncellemesi ve sonraki sürümler için alınan önlemler kapsamında tarayıcı artık her site için özel bir ön bellek alanı açıyor ve siteler kendi alanlarında bir önbellek okuması gerçekleştirebilecek.

Chrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacakChrome uzantıları artık veri kullanım bilgilerini sunacak

Google Chrome daha performanslı olacak

Bu yenilik ile beraber her bir site için bilgi saklama dosyası oluşturulacağı için daha fazla verim almak için önbellekte küçülmeye gidiliyor. Bu noktada saklanabilecek olan verilerde azalma olduğu için bazı bilgiler önbellek yerine servis sağlayıcısından tekrar sağlamak gerekecek. Tarayıcı geliştiricileri ise önbellek verimini artırmak için farklı bir değişiklik hedefliyorlar. Buna göre her site için önbelleğe alınan yer kapasitesindeki yükseltmeye gidilmesi özelliği test ediliyor. Bu sayede Google Chrome tarayıcısı sitelerden daha fazla bilgi kopyası alabilmesi ve yükleme sürelerinin hızlanması hedefleniyor.

Bu durum ile beraber Google Chrome’un daha fazla RAM’e ihtiyaç duyacağı akıllara geliyor. Ancak bu önbellek verileri disk üzerinden korunmuş oldukları için bu durum gerçeklemiş olmuyor. Bu kapsamda Chrome’un daha da geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor.


ASUS, Chromebox 4’ü duyurduASUS, Chromebox 4’ü duyurdu
Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandıGoogle Chrome güncellemesi v87 yayımlandı

PAYLAŞ