Google Chat gelişmiş arama özelliği getiriyor - Haberler - indir.com

Google Chat gelişmiş arama özelliği getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Workspace ile birlikte Google'ın en çok tercih edilen servislerinden birisi olan Google Chat yeni özellikler ile desteklendi.

Google, yeni yaptığı duyuru ile birlikte Google Chat için yeni özelliklerin desteklediğini söyledi. Bugüne kadar istenen seviyeye gelmese de ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran Google Chat yapılan yeni güncellemeler ile birlikte çok daha fazla verimlilik sunacak. Kullanıcıların 2021 yılının Temmuz ayı itibarıyla masaüstünde ve iOS platformunda da kullanılmaya başlayacağı yeni mesajlaşma servisi, piyasadaki rakiplere karşılık şirketin en önemli kozlarından birisi olabilir. Özellikle bireysel kullanıcılar için geliştirilecek yeni özelliklerin eklenmesiyle daha da etkin hale gelebilecek olan Google Chat, şimdiden pek çok yenilik almış durumda.

2021’de Google Chat herkese ücretsiz olacak2021’de Google Chat herkese ücretsiz olacak

Google Chat özellikleri neler?

Uygulama ekleyen en yeni özellik gelişmiş arama desteği oldu. Kullanıcılar mevcut bir kelime üzerinden yapabilecekleri aramalar sayesinde tüm sohbetler için kapsamlı bir kontrol sağlayabilecek. Böylece kelime ile eşleşen tüm mesajlar uygulama tarafında arama sonuç sayfasında gösterilecek. Üstelik arama için belirli bir filtreleme özelliğinin de eklendiği Google Chat, böylece dosya, resim ya da bağlantı gibi farklı içerikler üzerinden de hedef odaklı arama yapılmasını kolaylaştırıyor.

Google Hangouts’tan Chat’e geçişler başlıyor

Şirketin Google Chat ile ilgili önemli planlarından birisi de Google Hangouts müşterilerinin Google Chat’e yönlendirilecek olması. Şirket tarafından yayınlanan zaman çizelgesinde 5 aşama olarak belirtilen zorunlu yükseltme, tüm müşterileri kapsayacak.

2021 yılının son çeyreği itibariyle gerçekleşmesi beklenen mevcut değişiklikte Hangouts kullanan tüm müşterilerin, Google Chat’e geçiş yapmasını sağlayacak. 2021 yılının ilk yarısından itibaren tüm kullanıcıları Chat’e yönlendirmeye başlayan Google, sohbet konusunda tek bir uygulamayı ön plana çıkarmayı hedefliyor. Üstelik mevcut geçişler Google tarafından otomatik bir şekilde yapılacağından dolayı kullanıcıların duruma müdahale etme imkanı da bulunmuyor. Ancak özellikle Google Hangouts kullananlar için taşıma konusunda özel destekler sağlayacak olan Google, böylece kişiler ve kayıtlı sohbet geçmişi ile birlikte Hangouts yerine Google Chat’in kullanılmasını sağlayacak. Arama ve tasarım olarak ciddi bir gelişme içerisinde olan Google Chat’in önümüzdeki günlerde farklı özelliklerle de desteklenmesi bekleniyor. 



PAYLAŞ