Google Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecek - Haberler - indir.com

Google Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 08:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Çeviri hizmeti, geliştirilerek yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise Google’un üzerinde çalıştığı yeni bir özelliği duyuruldu. Bu yeni özelliğe göre bir konuşmanın anlık olarak başka bir dile çevrilmesine olanak sağlanacak. Yapay zeka destekli çalışacak olan bu özellik, şuan için birçok dilde test ediliyor. ABD merkezli Google, kullanıcılarına birçok hizmet sunuyor. Bu hizmetlerden en faydalı olanlardan olan “Translate” Türkçe ismi ile Çeviri hizmeti oluyor. Kullanıcılar farklı dilleri, Google Çeviri yardımı ile istedikleri gibi çevirebiliyorlar. Özellikle yurtdışına çıkan kullanıcıların temel iletişim ihtiyacında Google Çeviri, büyük rol oynuyor.

Google Çeviri’ye önemli bir özellik geliyor

WhatsApp Google Play Store'da 5 milyar indirmeye sayısına ulaştıWhatsApp Google Play Store'da 5 milyar indirmeye sayısına ulaştı

Google Çeviri uygulaması bazı zamanlarda çeşitli hatalar yapsa da, hala aktif olarak çeviri uygulaması olarak ilk tercih konumunda bulunuyor. Konuşma desteği de bulunan Google Çeviri, doğru kelime telaffuzları noktasında da önemli bir özelliği bulunuyor. Google Çeviri için şuan geliştirilme aşamasında olan gerçek zamanlı çeviri özelliği test edilmeye başlanmış durumda. Yapay zeka destekli olacak bu uygulama Google sunucuları üzerinden çalışacak ve telefonunuzun mikrofonundan gelen konuşmaları anlık olarak başka bir dile çevirebilecek. Google’un geliştirmeye devam ettiği bu özellik şuan için Fransızca, Almanca ve İspanyolca gibi birçok dilde test edilmeye başlandı.

Yapılan testler başarılı olursak ve herhangi bir sorun çıkmaz ise, kısa süre içerisinde özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine girmesi bekleniyor.  


Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyorGoogle CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor
Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?

PAYLAŞ