Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor - Haberler - indir.com

Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 10:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google'un şu anki CEO'su olan Sundar Pichai, Çin için geliştirilen sansürlü arama motoru hakkında net ifadeler kullanmadığı belirtildi. Peki neden Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor?

Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor

Arama motoru konusunda akıllara ilk gelen Google, sadece akla gelmek ile kalmıyor arama motoru konusunda zirvede yer alıyor. Google, uzun bir süredir yasaklı olduğu Çin pazarına girmek için Çin hükumeti ile birlikte Dragonfly kod adına sahip sansürlü arama motoru geliştiriyor. Bu bilgi herkes tarafından bilinse de konu hakkında detaylı bir açıklama yapılmıyor. Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Salı günü katıldığı bir konferansta bu sorular karşısında bir hayli terledi. Dragonfly projesi ile gelen sorunlar karşısında oldukça fazla sorun yaşayan Pichai, bu projeyi çok büyütmemek gerektiğini belirtirken, Çin hükumeti ile yapılan iç proje olduğunu ve hayata geçirilme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Google, Google+ servisini kapatıyor mu?Google, Google+ servisini kapatıyor mu?

Pichai konu ile ilgili olarak, "Bu proje ile ilgili kendi içimizde bir çalışma yaptık, şimdilik Çin'de bir arama servisi başlatmak gibi bir planımız yok." şeklinde açıklama yaptı. Çin hükumetinin böyle bir proje konusunda ne yapacakları sorulduğunda ise konuyla ilgili net olarak cevaplar verilmediği gözlemlendi. Daha önceki haberlerden gördüğümüz ve sizleri bilgilendirdiğimiz kadarı ile 250'den fazla Google çalışanı bu projenin iptal edilmesi ile ilgili bildiri yayınlamıştı. Henüz konu net bir açıklığa kavuşmadı fakat Google proje konusunda çekimser kalıyor.


Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.Edward Snowden Google CEO'suna çağrıda bulundu.
Türkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı KelimelerTürkiye''nin 2018'de Google'da En Çok Arattığı Kelimeler
2018 yılının Google arama trendleri belli oldu2018 yılının Google arama trendleri belli oldu

PAYLAŞ