Google Camera Go HDR desteğine kavuştu - Haberler - indir.com

Google Camera Go HDR desteğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 20:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın sevilen uygulaması olan Google Camera uygulamasının daha hafif versiyonu olan Camera Go uygulaması için bir süredir beklenen HDR modu özelliği nihayet yayınlandı. Google tarafından HDR özelliğinin getirileceği Nisan 2020 tarihinde resmi olarak duyurulmuştu. Ancak duyurulduğu günden beri uygulamaya dair herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Ancak bugün itibariyle söz konusu özellik resmi olarak yayınlandı. Google’ın donanım özellikleri zayıf Android akıllı telefonlar için yayınlamış olduğu Android Go işletim sistemine özel uygulamalar yayınlamaya devam ediyor. Google’ın 2 GB ve daha az RAM belleğine sahip olan düşük cihazlara özel olarak geliştirdiği Android Go için sunulan özellikler de yine düşük seviye cihazlara özel optimize yapılarak yayınlanıyor.

Bu noktada uygulamaların Go sürümlerini yayınlayan şirket, 2020’nin başlarında ise kendi Camera uygulaması için benzer durumu gerçekleştirmişti. Google Camera Go adı ile yayınlanan uygulama ilk etapta basit özelliklere sahip olarak geliyordu. Bu noktada kullanıcıların yoğun olarak eleştirdiği noktasından sonra Google geliştiricileri uygulamaya Google Kamera ana uygulamasında yer alan uygulamaları dahil etmeye başladılar.

Web Google Arama'da karanlık mod desteği geliyorWeb Google Arama'da karanlık mod desteği geliyor

Google Camera Go, HDR desteğine kavuştu

Geliştirmeler kapsamında Google’ın Nisan 2020’de yaptığı açıklamasında Google Camera Go için HDR desteğinin geleceği söylenmişti. HDR desteği ile söz konusu gereksinime sahip cihazlar için daha kaliteli bir fotoğraf imkanı ortaya çıkıyor. Ancak duyuru tarihinden beri HDR desteğini yayınlamayan şirket, nihayet söz konusu özelliği bugünden itibaren yayınlamış oldu. Resmi Android hesabı üzerinden gelişmeyi paylaşan Google, artık kullanıcıların Camera Go uygulaması ile HDR modda fotoğraf çekebileceklerini belirtti. Kademeli olarak verilmeye başlanan güncelleme ile telefon gereksinimi karşılayan kullanıcılar Google Camera Go sayesinde HDR fotoğraf kareleri çekebilecekler.

Sizde Google Camere Go kullanıyorsanız, güncellemelerinizi kontrol etmenizi öneririz.


Google Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacakGoogle Fotoğraflar, iki boyutlu fotoğrafı üç boyutlu yapacak
Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptıGoogle ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı

PAYLAŞ