Google çalışanlarının protesto yürüyüşüne 1500 kişi katılacak - Haberler - indir.com

Google çalışanlarının protesto yürüyüşüne 1500 kişi katılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 10:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda Google'da yaşanan büyük skandalı sizlerle paylaşmıştık. Cinsel taciz iddiaları ile gündemimize bomba gibi düşen Google, 2 yılda 13 kişi üst düzey yönetici olmak üzere 48 kişiyi işten çıkarmıştı. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Google'ın CEO'su Sundar Pichal, yaptığı açıklamalar ile Andy Rubin'i zan altında bırakmıştı. Karşılaştığı suçlamaları kabul etmeyen Andy Rubin iddiaların yalan olduğunu ifade etmişti. 

"Tacizle ilişkilendirilen kişi herhangi bir tazminat ile ödüllendirilmemesi gerekiyor."

Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor!Google'dan elektrik araç sahiplerine büyük kolaylık geliyor!

Tüm bunlar olup biterken 200 Google çalışanı ise söz konusu olan taciz iddiasına yönelik 200'den fazla çalışan kişi protesto yürüyüşü yapmak için hazırlandı. Protesto yürüyüşüne hazırlanan kişilerin yaptığı açıklama ise şu şekilde oldu; "Tacizle ilişkilendirilen kişi herhangi bir tazminat ile ödüllendirilmemesi gerekiyor. Andy Rubin'in 90 milyon Dolarlık tazminat ile ayrılmaması gerekiyor." bu açıklamanın arkasından ise çalışan kişiler tacize ve şirketin bu konudaki tutumuna protesto yürüyüşü yapacaklarını ifade ettiler. 

Google'ın YouTube'daki ürün pazarlama müdür Claire Stapleton yürüyüşe katılacak isimler arasında

The New York Times verilerine göre ise 200 kişilik hazırlanan protesto yürüyüşüne tam bin 500 kişi katılacak. Katılacak kişilerin büyük bir çoğunluğu ise kadın olacak. Gerçekleşecek olan protesto yürüyüşüne birde şirketin üst düzey yöneticileri de katılacak. Google'ın YouTube'daki ürün pazarlama müdür Claire Stapleton yürüyüşe katılacak isimler arasında. Claire Stapleton; "Herkes eşittir. Artık diğer çalışanların bize saygı duyduklarını görmek istiyoruz." dedi. 

Twitter üzerinden istek listesi yayınlandı

Hazırlanan yürüşe katılacak kişilerden birde özel istekler var. Çarşamba günü yürüyüşe gelecek olanlardan gelirken istenilen şeyler Twitter üzerinden listelendi. Listede yer alan maddeler ise şu şekilde sıralanıyor; 

  • Mevcut ve gelecekteki tüm çalışanlar için taciz ve ayrımcılık durumlarında zorunlu tahkime son verilecek.
  • Fırsat eşitliği ve eşit ödeme sözü verilecek.
  • Cinsel taciz şeffaflık raporları açıklanacak.
  • Cinsel suistimali güvenli ve anonim olarak bildiren açık, tekdüze, küresel olarak kapsayıcı bir süreç oluşturulacak.
  • Chief Diversity Officer (Çeşitlilikten sorumlu başkan yardımcısı) CEO’ya bağlı ve doğrudan Yönetim Kurulu’na tavsiyelerde bulunabilecek şekilde görevlendililecek. Ek olarak çalışanları temsil etmesi için kişi yönetim kuruluna dahil edilecek.

 


Google, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık YüzleriGoogle, Uber ve Facebook Gibi 5 Şirketin Karanlık Yüzleri
Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecekGoogle Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek
Google Pixel 3 ekran konusunda şaşırtıyor!Google Pixel 3 ekran konusunda şaşırtıyor!

PAYLAŞ