Google Çalışanları Yeni Bir Protesto Başlattı - Haberler - indir.com

Google Çalışanları Yeni Bir Protesto Başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 11:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’da ilginç işler gerçekleşmeye devam ediyor. Şimdi ise bir grup Google çalışanı dün sabah saatlerinde 9’dan akşam 6’ya kadar sosyal medya üzerinden teknoloji piyasasında gerçekleşen tacizler ile alakalı paylaşımlar yapılmaya başlandı. Hem Twitter hemde Instagram üzerinden yapılan söz konusu bu paylaşımlar ile Google çalışanlarının yeni bir protesto başlattığını söyleyebiliriz. Bu söz konusu girişimin asıl amacının ise çalışanların sözleşmelerine eklenen bazı maddeler yüzünden olduğu belirtiliyor. Çalışanlara yapılan kötü bir muamele durumunda şirketi dava edilmesinin engellenmesi için bazı maddeler sözleşmede bulunuyor. Bu noktada çalışanları arabuluculuğa zorluyor ve çalışanlar ise bu durumda mahkemede dava açabilmeyi istiyorlar.

Google Çalışanları Protesto Başlattı

Google Play Store yenilendiGoogle Play Store yenilendi

Hem Google hem de bazı teknoloji markaları yakın zamanda cinsel taciz gibi durumlarda arabuluculuğu ortadan kaldırmıştı. Bu durumda ise şirket yetkililerine dava açılabiliyor. Fakat din ayrımı ve ırk gibi durumlarda ise hala bu madde uygulanmaya devam ediyor. Çalışmalara göre ise çalışanların arabulucu karşısında şirkete karşı galip gelme oranı oldukça düşük seviye de bulunuyor. Bu tarz işçiye karşı yapılan uygulamaların ise iş yerinde eşitsizliğe sebebiyet verdiği belirtiliyor. Kampanya destekçileri ise arabuluculuğa zorlanmanın sonlandırılması ve daha adil bir iş ortamının olmasının gerektiği dile getiriliyor. Bu grup çalışan ise sabah 9’dan akşam 6’ya kadar Twitter üzerinde her yarım saate bir çalışanlar ile yapılan röportajlar paylaşıldı.

Yeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler

Kasım ayında ise hatırlarsak 20 bin Google çalışanı şirketin cinsel taciz noktasında göstermiş olduğu tavrı protesto etmek için grev yapmış ve arabuluculuğun kaldırılması şart olarak sunulmuştu. Google ise politikasında değişiklik yaparak bu uygulamayı saldırı ve cinsel taciz davalarında uygulamayacağını ifade etmişti. Buna benzer birçok büyük teknoloji markasının da kararlar aldığı belirtilmişti. Bakalım bu yeni protesto ne sonuçlar doğuracak yakında göreceğiz.


Google'da geçen haftanın en çok arananları (7-14 Ocak 2019)Google'da geçen haftanın en çok arananları (7-14 Ocak 2019)
Google, Youtube'la ilgili kötü haber verdiGoogle, Youtube'la ilgili kötü haber verdi
Google Play Store, güvenliği arttırıyorGoogle Play Store, güvenliği arttırıyor

PAYLAŞ