Google bulut hizmetine kodsuz geliştiriciliğe eklemek için AppSheet’i satın aldı - Haberler - indir.com

Google bulut hizmetine kodsuz geliştiriciliğe eklemek için AppSheet’i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 12:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Google, gün içinde yapmış olduğu duyuruda AppSheet isimli kodsuz geliştirme platformunu resmen satın olduğunu açıkladı. Satın almanın rakamları açıklanmazken Google'ın bulut servislerine kodsuz geliştiriciliği dahil etmek adına böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor. 

AppSheet adlı platform, herhangi bir kodlama yapmadan mobil uygulama geliştirebilen ve 8 yıldır aktif bir çalışma hayatına sahip olan bir firma. Bilişim sektörünün önde gelenleri arasında yer alan Goolge, Appsheet'i açıklanmayan bir meblağ karışılığında satın aldı.

Google Play Store'a yorumlar sekmesi eklenecekGoogle Play Store'a yorumlar sekmesi eklenecek

Google, AppSheet sayesinde firmalarına hiçbir şekilde kod yazmadan mobil uygulama geliştirebilmelerini sağlayacak. Sistem; bir dosyadan, veritabanından ya da formdan veri çekip gerekli alanları doldurarak temel düzeyde bir uygulama geliştirmeyi sağlıyor. 

Google Cloud ile uyumlu uygulama geliştirme platformu

google cloud

AppSheet, şu anda Google Dokümanlar ve Google Formlar ile uyumlu olarak çalışıyor olsa da başka araçlarla da sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu araçlara AWS DynamoDB, Salesforce, Office 365 ve Box gibi başka araçlar da dâhil. Google, anlaşma sonucu bu platformlar için verilen desteğin sürdürüleceğini belirtiyor.

Satın alma işlemini duyuran blog yazısında, bu satın almanın amacının geleneksel geliştirici araçlarına sahip olmayan şirketler dahil olmak üzere herkesi mobil uygulama geliştirme şansı elde etmesi adına yapıldığı açıkladı. Bu şekilde profesyonel bir şekilde kodlama becerisine sahip olmayan kişilerin de kolayca uygulama geliştirebileceği belirtildi.

Google son zamanlarda herkesin geliştiriciliğe dahil olması için çalışmalar yürütüyor. Şirket, bu konuda en önemli engellerden birisi olan kodlama olgusunu da en azından temel düzeyde aşılabilmesi adına alternatifler sunuyor.

AppSheet, Google'ı bir fırsat olarak görüyor

AppSheet’in kurucu ortaklarından birisi olan ve şu an CEO'luğunu yürüten Praveen Seshadri, yapmış olduğu açıklamada Google bünyesine dahil olmakla birlikte gelişimlerini daha da artırabileceklerini ve bağımsız bir firma konumunda iken erişemeyecekleri pazar erişimine ulaşabileceklerini söyledi.

Google'ın G Suite ve Android gibi oluşumlarıyla uyumlu bir hale gelmelerinin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ve avantaj yaratma potansiyeli olduğunu söyleyen yetkililer, böylece AppSheet’in fonksiyellik, büyüklük ve performansını geliştirebileceklerini açıkladı. Yöneticiler, gelecek yıllarda AppSheet’in ana faaliyetlerindeki gücünü Google Cloud'un finansal servisler, perakende, medya ve eğlence gibi alanlardaki uzmanlıklarıyla birleştireceklerini ifade etti.



PAYLAŞ