Google bugüne dek açılan en büyük tekelleşme davasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Google bugüne dek açılan en büyük tekelleşme davasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İnternet dünyasının lider ismi Google tarafında Amerikan Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından ayılacak olan adım sonunda resmi olarak duyurulmuş durumdadır. Google, artık netleşen bilgiler üzerine içerisine gerçekten de son derece önemli bir yasal mücadele içerisine giriyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından başlatılacak olan bu sürecin arkasında ise daha önce de söylendiği üzere firmanın arama dünyasındaki tekel yapısı ve diğer rakipleri dezavantajlı hale getirmesi yer alıyordu. Bu konu üzerine uzun bir süredir Avrupa merkezli soruşturma ve davalar ile gündeme gelen ve büyük cezalar ödeyen şirket, bu konuda da artık ABD'de de rahat bırakılmayacak. Firmanın rakipleri geri plana atacak adımlar attığı iddia ediliyor ve bu da yasal açıdan hiç de hoş karşılanmadı. 

Şirketin rekabeti bozduğu iddia edilen hamlelere karşı atılacak olan yasal adımın, iddia edilen monopoli karşısından nasıl bir sonuç doğuracağı ise merak edilen konuların başında geliyor. Sonuçların bu sefer çok ciddi değişiklikler getirme ihtimali bulunuyor. 

Google, Güvenilir Kişiler adlı uygulamayı sonlandıracakGoogle, Güvenilir Kişiler adlı uygulamayı sonlandıracak

Google daha önce de ilginç bir Android 12 açıklamasıyla gündemdeydi

Firma tarafından konu ile ilgili resmi olarak yapılan açıklamaya göre Android 12 ile alternatif uygulama marketlere karşı daha ılımlı bir şekilde yaklaşacak ve bu şekilde de kullanımı daha kolay hale getirecek. Bildiğiniz üzere Android işletim sisteminin merkezinde tamamen Google kontrolünde olan Play Store yer alıyor. Fakat bunun yanında Samsung ve Huawei gibi firmaların Android temelli kendi alternatif uygulama marketleri de bulunuyor. Android 12 ile bu ve benzeri marketlere kolaylıklar sağlanacağı ve sağlam güvenlik önlemleri ışığında alternatiflere daha önce olmadığı kadar destek verileceği aktarılıyor. Firma bunu diyor ancak ödemeler için yine Google Play’in ödeme sisteminin kullanılması isteniyor. Çünkü internet devi uygulama satın alımlarından yüzde 30’luk komisyon kesiyor. 


Google Play Store 3. çeyrekte App Store'u geçtiGoogle Play Store 3. çeyrekte App Store'u geçti
Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?Google Pixel 5 ekran sorunu mu yaşatıyor?
Google'dan DDoS saldırısı itirafıGoogle'dan DDoS saldırısı itirafı

PAYLAŞ