Google bu kez eski akıllı telefonların fişini çekiyor - Haberler - indir.com

Google bu kez eski akıllı telefonların fişini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın kısa bir süre önce yeni bir Pixel telefon duyurdu. Bunun yanı sıra aynı zamanda şirket, odağını yeni nesil cihazlara kaydırırken eski bir modelin de fişini çekmek üzerinde çalışıyor. Google Pixel 2 için hazırlanan şirketin yol haritasına göre zaten üç yıllık olan ve Ekim 2020 yılında kullanımdan kaldırılması planlanan bir akıllı telefon modelidir. Konuyla ilgili olarak gelen bilgilere göre artık cihaz için yolun sonuna gelindi. 

Farklı bir deyişle bu aydan itibaren Pixel 2 artık güvenlik yamaları almayacak fakat Android Police tarafından hazırlanan son rapora göre cihaz iki ay daha kullanımda olacak. Bu da Google Pixel 2'nin Kasım yamasını da içecek bir Aralık 2020 güvenlik güncellemesi alacağı anlamına geliniyor. Google söz konusu bu durumu şu şekilde açıklıyor; "Pixel telefonlar, Android'in en son sürümünü doğrudan Google'dan alıyor. Cihazınızı Google Store'dan satın aldıysanız, güncellemeler genellikle 2 hafta içinde cihazınıza ulaşır. Cihazınızı başka bir yerden satın aldıysanız güncellemeler daha uzun sürebilir. Pixel telefonlar, cihaz Google Store'da ilk satışa sunulduğu andan itibaren en az 3 yıl boyunca Android sürüm güncellemelerini alır."

Nusret şimdide Google Pixel 2 XL reklamında!Nusret şimdide Google Pixel 2 XL reklamında!

Google Pixel 2'nin ardından, yolun sonuna gelinecek olan bir diğer cihaz ise Ekim 2021'de desteği sonlandırılacak olan Pixel 3 serisi olacak. Google Pixel 3'e sahip olanların bir yıl daha güncelleme alacağını da belirtmekte fayda vardır. 

Eski Pixel serisi için destek sonu ne anlama geliyor?

Bu hedef tarihe ulaştıktan sonra, cihazlar artık güvenlik yamaları almaz fakat bu durum cihazın işlevselliğini de etkilemez. Farklı bir deyişle ise  eski Google Pixel'inizi kullanmaya devam edebilirsiniz, yalnızca güvenlik açıklarının keşfedilmesi durumunda cihazınız potansiyel tehditlere maruz kalacaktır, çünkü Google artık bunları düzeltmeyecektir. Yani cihazlara güvenlik yamaları gelmiyor olsa da yolun sonu geliniyor dense de cihazları kullanmaya devam edebilirsiniz. 

 


iPhone X ve Google Pixel 2 XL hız testinde karşılaştırmasıiPhone X ve Google Pixel 2 XL hız testinde karşılaştırması
Google Pixel 2'e Önemli Bir Güncelleme GeldiGoogle Pixel 2'e Önemli Bir Güncelleme Geldi
Google Pixel 2 kullanıcıları artık Hareketli Fotoğrafları GIF'ler olarak kaydedebilirGoogle Pixel 2 kullanıcıları artık Hareketli Fotoğrafları GIF'ler olarak kaydedebilir

PAYLAŞ