Google Bomb nedir ? - Haberler - indir.com

Google Bomb nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-15 09:00:01
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Google Bomb nedir ? " sorusunu cevaplar ve Google'ın indexleme politikarlı hakkında bilgiler sunar.

Google Bomb nedir ?

"Google Bomb", bir siteye anahtar kelime öbeğiyle bağlanma ve bir Web sitesini o arama ifadesi için Google arama sonuçlarında yapay olarak yükseltmeye yönelik ortak çabalardır. Google bombaları büyük ölçüde pagarank etkisine dayanır  . Bazı Google bombaları siyasi amaçlıyken diğerleri şaka olarak yapılıyor ve bazıları ego veya kendini tanıtma tarafından motive edilmiş olabilir.

Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

Google, sayfaları alaka düzeyine göre sıralama formülünü değiştirerek Google bombları engellemeye geçti. Değişiklikler, nispeten küçük grupların Google bombaları yaratma yeteneğini sınırladı, ancak tamamen sona ermedi

Belki de en iyi bilinen Google bombası "sefil başarısızlık" ifadesiydi. Bu bomba 2003 yılında oluşturuldu.

"Sefil başarısızlık" arama ifadesi, George W. Bush'un biyografisini, biyografisinin hiçbir yerinde "sefil başarısızlık" ifadesi yer almasa da, bu araştırmanın en üst sonucu olarak sıralamak için bombalandı. Bu bomba, politik blog yazarı George Johnston'ın çağrısı üzerine kuruldu.
O zamandan beri, diğerleri "sefil başarısızlık" kelimelerini Jimmy Carter, Michael Moore ve Hillary Clinton da dahil olmak üzere diğerlerinin Web sayfalarına bağlamak için karşı çabalar gösterdi.

Bush'un biyografisi, "şimdiye kadarki en kötü başkan" ve "büyük başkan" gibi diğer sözlerle de bağlantılı.


Google Science Fair 2015 Tanıtım Videosu


PAYLAŞ