Google Bir Servisini Daha Kapatıyor - Haberler - indir.com

Google Bir Servisini Daha Kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, bir servisini daha kapatma kararı aldı. Şirketin kendi VR servisi olan Jump VR platformunu kapatma kararı aldı ve kapanış tarihine yönelik bilgiler verdi. Google’ın sanal gerçeklik VR platformu olan Jump VR’ı kapatma kararı aldığı açıklandı. Uygulama henüz gelecek ay sonuna kadar açık olacak ve daha sonrasında piyasadan çekilecek. Google cephesinden ise bu bir aylık süre içerisinde platformu kullanan kullanıcıların verilerini indirmeleri için bir süre tanıdığı belirtiliyor. Google’un söz konusu bu Jump VR platformu yaklaşık olarak 2015’den beri kullanılmaya devam ediliyor. Jump VR ile özel tasarım kamera kuleleri ile çekilen görüntüler 360 derece videolara dönüştürülebiliyor.

Google Jump VR Kapanıyor

Google Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer AlmayacakGoogle Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer Almayacak

360 derecelik video dönüşüm işlemi için Google’ın bulut sürücüsü kullanılıyor. Bu aktarılan görüntüler ile 360 derecelik videolar dönüştürülmüş oluyor. Ancak 2015’ten beri birçok benzeri servis piyasaya çıkmasıyla beraber 360 derecelik video kaydı yapabilecek cihazlar da piyasada yaygınlaşmaya başladı. Bu noktada Google’ın Jump VR ile tanıtılan 16 GoPro kamerasına sahip YI Halo gibi bir cihaza ihtiyaç kalmadı. Google ise bu durumun farkında olmasıyla beraber, Jump’ın da popülaritesinin düşmesiyle servisin artık sonlandırılması gerektiği kararı verildi. Bu karar ile beraber nitekim Google Jump kapatılma kararı alındı.

Sizinde Jump VR servisinde videolarınız yer alıyor ise verilerinizi geri almak için son tarih 26 Haziran olarak belirlenmiş durumda.


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe
Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile AnlattıGoogle Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı

PAYLAŞ