Google bir projenin daha fişini çekti - Haberler - indir.com

Google bir projenin daha fişini çekti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 19:04:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Google çeşitli ürün yelpazesine sahip listesinden bir ürünü çıkardı. Daydream View VR başlığının satışını durduran şirket, çevrimiçi mağazalarında bulunan telefon destekli sanal gerçeklik gözlüklerinin satışlarına son verme kararı aldı.

Öncelikle yazılım ardından teknoloji ürünlerine el atan dev firma Google, Daydream View VR başlığını en son 2017 yılının kasım ayında güncellemiş ve takipçileri için nisan ayında büyük indirimler gerçekleştirmişti. 9TO5GOOGLE tarafından yapılan haberlere göre Google, bu başlığını online mağazalarından da kaldırdı. Bu haberler karşılığında şirket Pixel 4 serisi ve Pixelbook Go'nun duyurularını yaptığı Made By Google etkinliğinin hemen ardından gerçekleşti.

Borderlands 2 VR PC’ye geliyorBorderlands 2 VR PC’ye geliyor

Bu açıklamalar ile birlikte Google Daydream VR gözlüklerinin satışlarının durdurduğunu ve Pixel 4 üzerinde Daydream desteği olmayacağı resmi bir şekilde açıklanmış oldu. Böylece Pixel 4 ile birlikte sanal gerçeklik hayali kuran tüketicilerin de hayalleri son bulmuş oldu. Bu döneme yakın sürede piyasaya sürülen amiral gemi ve diğer akıllı cihazlar da dahil. Pixel 4 ve öncesindeki modellerde Daydream uygulamaları kullanılmaya devam edilecek veya geliştirilebilecek fakat yakın zamanda içerisinde bu geliştirmelerin sona ereceği tahmin ediliyor.

Yeni çıkan sanal gerçeklik gözlükleri hayatımıza ve cihazlarımıza daha da entegre bir şekilde çalışmaya başlamış halde. Sanal gerçeklik ürünleri Google Arama ve Google Lens gibi uygulamalar ile birlikte zengin gerçeklik desteğiyle kullanılabilir hale geliyor. Instagram, TikTok, Facebook ve Snapchat gibi sosyal medya uygulamaları da araçlarında VR filtre bakımından oldukça popüler durumda.

Google Daydream View Alternatifleri

Yapılan bu değişiklik ile birlikte akıllı telefon destekli ve normal kullanan sanal gerçeklik gözlüğü kullanıcıları için aniden gelen büyük bir darbe oldu. Samsung Galaxy Note 10'u çıkartırken bu sene VR desteğine sahip olmamayı uzunca bir süre desteklemişti ve bu sanal destek hizmetini kesen firmalar arasında Lenovo da Mirage Solo ürününe son vererek katılıyor.

Bu gözlüğün yerini alması için daha düşük bütçeli bir sanal gerçeklik gözlüğü arıyorsanız çok fazla özelliği bulunmayan yine Google ürünü olan Google Cardboard ürününü deneyebilirsiniz. Bu ürün sizin ihtiyacınızı karşılamayacağını düşünüyorsanız satın alabileceğiniz bir diğer Oculus Quest gibi alternatif ürünler de mevcut. Tabi bu cihazları kullanmak için bilgisayar veya oyun konsollarına ihtiyacınız olacak.

Günümüz Türkiye kurlarıyla Google Daydream View Sanal gerçeklik gözlüğünü satın almak isteyen kullanıcılar bu ürüne 900 ile 1000 Türk Lirası gibi bir fiyatla sahip olabilir. Telefon desteği ve ufak bir kumandasıyla yönlendirilebilen Google Daydream View ürününün üst fiyatlarıyla bilgisayar ile kullanılabilen daha profesyonel ve daha kapsamlı VR setleri satın alınabilir, bu ürünler ise örnek verilecek olursa HTC Vive Pro olabilir. Ortalama 5 Milyar Türk Lirası fiyat etiketine sahip HTC Vive sanal gerçeklik gözlüğü bir çok kumanda ve gerçekçi bir dünya için farklı sensörlere sahiptir.




Dünyanın ilk VR müzik albümü yayınlandı: VR teknolojisi müziğe ne katacak?Dünyanın ilk VR müzik albümü yayınlandı: VR teknolojisi müziğe ne katacak?
Facebook Horizon nedir? Sosyal VR dünyası Facebook Horizn duyurulduFacebook Horizon nedir? Sosyal VR dünyası Facebook Horizn duyuruldu

PAYLAŞ