Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı - Haberler - indir.com

Google beklenildiği gibi Fitbit'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-04 15:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir söylenti daha gerçek oluyor. Google’ın ana şirketi Alphabet giyilebilir teknolojide dünyanın en önemli isimlerinden olan Fitbit ile anlaşıyor! 

Hatırlarsanız Google’ın Alphabet üzerinden Fitbit ile anlaşma yaptığı söylentilerini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Henüz resmi bir açıklama gelmese de internet devi şirketin teknoloji alanın da daha fazla ve daha başarılı bir şekilde var olmaya çalıştığını göz önünde bulundurduğumuzda bu ihtimal oldukça yüksekti. Ve sonunda konuyla ilgili resmi açıklama geldi. 

Google'ın Çatı Şirket Alphabet O Projeyi SatıyorGoogle'ın Çatı Şirket Alphabet O Projeyi Satıyor

Fitbit artık Alphabet çatısı altında! 

Alphabet, giyilebilir teknolojiler üreten Fitbit'i satın alacak mı?

Bugün yapılan resmi açıklama doğrultusunda Google ana şirketi olan Alphabet tarafından tamı tamına 2.1 milyar dolar karşılığında Fitbit’in yeni sahibi oldu.  

Giyilebilir teknoloji alanında oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan Fitbit bu sayede Alphabet çatısı alıntına girmiş bulunuyor. Google’ın bu hamleyi neden yaptığını anlamak elbette ki güç değil. Giyilebilir teknoloji alanında rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen şirket için bu oldukça büyük bir adım. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde Google’ın Pixel 4 akıllı telefonuyla birlikte WearOS’lu bir Pixel Watch’ı tanıtması bekleniyordu. Ancak bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmayan şirketin bu teknolojide hala eksikliklerle boğuştuğu düşünülmüştü. Ancak var olan teknolojisini iyileştirmenin yanı sıra bu alanda başarılı bir şirketi bünyesine katan Google için artık giyilebilir teknoloji alanında yeni bir dönem başlıyor demek yanlış olmaz. 

Wear OS’un işletim sistemiyle pazarda beklediği ilgiyi göremeyen Google’ın Fitbit’i satın almak için ödediği 2.1 milyar dolarında şirketin bu teknolojiyi geliştirmek için ödediği maliyet düşünüldüğünde oldukça makul bir rakam olarak karşımıza çıkarak Google’ın bu hamlesinin şirket açısından daha mantıklı olduğunu gözler önüne seriyor. 

Google’ın Fitbit ile yaptığı anlaşma sonrasında şirketin WearOS’lu birçok ürünü Fitbit üzerinden kullanıcılıyla buluşturacağı iddia edilse de henüz şirketin bu konuda nasıl bir strateji izleyeceğini kestirmek güç. İlerleyen zamanlarda giyilebilir teknoloji alanında geniş bir hizmet sunması beklenen Google’ın Apple Watch deneyimini Android kullanıcılarına da sunacağı kesin olmakla birlikte Google’ın bu hamlesiyle Apple karşısında zorlu bir rakip olmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. Bu iki teknoloji devi şirket arasında rekabetin nasıl olacağını ilerleyen zamanlarda görecek olsak da, Android’deki gelişmeler akıllı telefonlardan sonra Apple’ın bir alanda daha güçlü bir darbeyle karşılaşabileceğini gösteriyor. 


Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?

PAYLAŞ