Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor! - Haberler - indir.com

Google Balonlarla İnternet Taşımaya Devam Ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 12:40:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Google'ın internetle henüz tanışamayan bölgelere kablosuz bağlantı sağlayacağı balonları 2019'da Kenya'nın başkenti Nairobi'de ilk sinyallerini yayacak.

ODTÜ'de başarmıştı!

Google Fiber İnternet 18 Şehirde Daha Hizmete Sunuldu!

Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

İlk temellerini 1965 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde atılan internet teknolojisi, 90 yıllarının ortasında tüm dünya tarafından kullanılır haline geldi. Türkiye'de ise ilk kez Ekim 1992'de ODTÜ'de kullanılmaya başlanan internet, bugün gezegenin en önemli çarklarından bir tanesi haline gelmiş bulunuyor. Bilgisayar ve telefonların dışında artık televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesinden termoslara kadar etrafımızdaki birçok türde nesne internete bağlanabiliyor ve giderek daha akıllı bir hale geliyor. Öyle ki, yapılan araştırmalara göre 2020 yılında yaklaşık 26 milyar fiziksel nesnenin internete bağlanabileceği öngörülüyor.

Hemen hepimiz internetsiz bir modern dünya hayal edemezken, bugün bile gezegende kablosuz bağlantıdan yoksun milyarlarca insan bulunuyor. Google'ın bir zamandır üzerinde çalışmaya devam ettiği "Loon" Türkçe ismiyle "Balon" projesi bu soruna çare olabilir.

Toplamda yüzlerce kilometre internet yayabilecek!

Şirket, şehir merkezinden uzak kırsal kesimlerde yaşayan insanlara internetle tanıştırmak için balonlar kullanacak. Yerden ortalama 20 kilometre kadar yüksekliğe çıkabilen balonlar, yüzlerce kilometre karelik alana internet dağıtımını başarabilecek sunucuları içinde barındırıyor. Google, proje kapsamında mobil ağ operatörleriyle birlikte çalışıyor. ABD'li şirket, 2016 yılında Porto Riko'da gerçekleştirdiği testlerde bir grup balonu üç ay boyunca gökyüzünde tutmayı başardı. Balonlar, özel bir rampa yardımı ile gökyüzüne çıkartılıyor. Daha sonra stratosferde konumlanan balonlar, rüzgar akımına göre internete ihtiyacı olan bölgelere kablosuz bağlantı taşımak için yol alabiliyor.

Google'ın insanlara internet sağlayacağı balonları bu kez Kenya semalarında uçacak. Kırsal ve dağlık bölgelerde yaşayan, internet kullanamayan insanlara kablosuz bağlantı taşımayı hedefleyen dev firma Google, Güney Afrika merkezli Telkom şirketiyle birlikte işbirliği kurdu. Projenin 2019 yılında hayata geçirilmesi düşünülüyor.


İlgili uygulamalar
Dünya Genelinde En Fazla İnternet Yiyen ServislerDünya Genelinde En Fazla İnternet Yiyen Servisler
Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!
Yeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmışYeni havalimanının ismi 2002 yılında internette alınmış

PAYLAŞ