Google AutoDraw, Karalamalarınızı Çizimlere Dönüştürecek - Haberler - indir.com

Google AutoDraw, Karalamalarınızı Çizimlere Dönüştürecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-13 13:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yapay zeka teknolojisi son zamanlarda özellikle telefonlarda ve akıllı ev asistanları alanlarında artmaya başladı. Öyle ki bu yapay zeka asistanları kullanıcılara çeşitli yardımlar ediyorlar ve gelişmiş yapıları sayesinde bazı şeyleri ezberleme gibi özelliklerede sahip oluyorlar. Şimdi ise internet devi Google'dan yapay zekaya yönelik yeni bir girişim ortaya çıktı. Dijital ortamda resim çizmeyi sevenlerin işine yarayacak olan bu yeni özellik şirket tarafından AutoDraw isimli bir web sitesi üzerinden gerçekleşecek. Yapay zekanın otomatik öğrenme özelliği sayesinde özensiz yada benzemeyen çizimleriniz bu yapay zeka yardımı ile oldukça iyi çizimlere dönüşebilecek.

Google AutoDraw, halihazırda Android Wear ile çizilen bir gülen resmi, emoji ile değiştirebiliyordu. Bu işlevin daha gelişmiş ve işlevsel olanı ise AutoDraw web desteği ile kullanıcılara sunulacak. Erişimi ücretsiz olacak olan AutoDraw bilgisayar, telefon ve tüm tabletler üzerinden kullanılabilecek. Örnek olarak yunus balığına benzer bir çizim yaptığınızda, sistem otomatik olarak bu çizimi algılayacak ve çizilen nesnenin ne olduğuna dair sizlere tahminler sunacak. Verilen tahminler arasından en yakın ve en iyi olan resmi seçerek sizin çiziminize uygulayabileceksiniz.

Çizdiği içerikte benzerlik oluşmayan bir tahmin gelirse, Google'ın diğer otomatik öğrenme ile tavsiye ettiği resimlere bakabileceksiniz. Ayrıca bu AutoDraw, Google'ın bir diğer deneysel projesi olan QuickDraw ile aynı teknolojiyi kullanıyor ve benzerlik gösteriyor. QuickDraw ise mini bir oyun içeriyor ve kullanıcılara çizmesi gerektiği içerikleri söylüyordu. Bu yapay zeka 20 saniye içerisinde çizilen nesneyi tanımayı hedefliyor. Kullanıcılar AutoDraw ile çeşitli poster yada içerikler hazırlayabilecekler.

Google yaptığı açıklama ile AutoDraw sisteminin hali hazırda yüzlerce içeriği tanıdığını, ancak ilerleyen zamanlarda bu rakamların artması ve projenin gelişmeye devam edeceğini belirtiyor.





PAYLAŞ