Google Asistan'a Yeni Özellikler Geliyor - Haberler - indir.com

Google Asistan'a Yeni Özellikler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 14:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google, San Francisco'da düzenlenen etkliniğinde Google Asistan uygulaması için geliştirdiği yeni özellikleri tanıttı.

Ülkemizde de yayın olarak kullanılan Google Asistan uygulamasına kullanıcı dostu yeni özellikler geliyor. Google I/O 2019 etkinliği esnasında duyurulan özelliklere göre, Google Asistan kullanımında olan bazı zorlu komutların ortadan kaldırılacağı görülüyor. Örneğin asistana erişme için artık kullanıcılar "Hey Google" komutunu kullanmak zorunda kalmayacaklar.

Google Asistan Özellikli Google Telefonları Pixel ve Pixel XLGoogle Asistan Özellikli Google Telefonları Pixel ve Pixel XL

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Google CEO'su Sundar Pichai’nin açıklamasına göre kullanıcıların artık Google Asistan için bir sesli komut vermesi yeterli olacak. Google Asistan artık daha gelişmiş bir sistemle kullanıcı karşısında olacak. Sesli komut arından aynı komutu tekrarlamak gerekmeden, kullanıcılar artık başka komutları da ardı ardına verebilecek. Ses ve komut özelliğine daha duyarlı hale gelerek geliştirilen Google Asistan, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Etkinlikte Google Asistan'ın bir diğer dikkat çeken özelliği ise artık kullanıcılara 10 kat daha hızlı cevap verecek olması. Sanal asistan için geliştirilen özel sentezleme teknoloji sayesinde hızı artan Google Asistan'da bu gelişim yapay zeka teknolojisi ile sağlandı.

Türkçe Google Asistan, iOS kullanıcıları için de çıktı

Daha gelişmiş bir yapay zeka teknolojisiyle karşımıza çıkacak olan Google Asistan artık daha geniş komutlarda alabilecek. Birkaç gün sonraki işleriniz için artık Google Asistan'a komut verip o günde bunu size hatırlatmasını isteyebileceksiniz.Örneğin Google Asistan'a artık 2 gün sonra katılmanız gereken bir toplantı ya da davet için önceden yol tarifi oluşturmasını ve 2 gün sonrasında size hatırlatmada bulunmasını isteyebileceksiniz.  Google'ın bu geliştirmiş olduğu teknolojiyle cebinizdeki asistanı artık gerçeğinden  farksız hale getirmeyi amaçladığını söyleyebiliriz. 

Bunun yanı sıra artık sanal asistanınız sizin günlük alışkanlıklarınızı da takip ederek size daha iyi önerilerde bulunacak. Akşam yemeği için gidilecek yer önerisi istediğinizde, Google Asistan artık yapay zeka yardımıyla en çok nelerden hoşlandığınıza göre sizin için gidebileceğiniz restoranları analiz ederek size öneride bulunacak. 

Web İçin Gelişmiş Asistan Deneyimi

Sundar Pichai etkinlik sırasında uzun zamandır gündemde olan Web için geliştirdikleri Duplex özelliğini de tanıttı. Etkinlikte demo versiyonu gösterilen bu özelliğin amacı, komut sisteminin yanı sıra size yapay zeka yardımıyla destek vermek. 

Pichai bu yeni özelliği etkinlik sırasında birkaç rezervasyon işlemi gerçekleştirerek gösterdi.  Etkinlikte gösterilene göre Google Asistan artık birçok işlemi sizin yerinize hızlıca hallediyor. Araç kiralamak için bir siteye giren Sundar Pichai, Google Asistan'ın kiralama işleminden önce Gmail üzerinden seyahat bilgilerine eriştiğini gösterdi. Bu sayede, kiralama işlemi için gerekli olan özellikler asistan tarafından otomatik olarak dolduruluyor. Ayırca asistan önceden yapılan kiralama işlemini örnek olarak aracıda seçerek kiralama işlemini gerçekleştirebiliyor.

https://www.indir.com/haberler/turkce-google-asistanin-kullanabileceginiz-en-iyi-10-ozelligi

Web üzerinde bu tarz işlemlerinizi de artık yapay zeka alt yapısıyla daha iyi destek veren Google Asistan üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Etkinlikte tanıtılan tüm bu özelliklerin, Ağustos ayında sunulacak yeni Pixel cihazlar ile birlikte kullanıcıya sunulacağı da açıklandı. Bu yeni özelliklerin diğer Android cihazlara destek verip vermeyeceği ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Google Asistan artık kendi özel düğmesinden kontrol edilecekGoogle Asistan artık kendi özel düğmesinden kontrol edilecek
Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?

PAYLAŞ