Google Asistan'a yeni özellikler ekleniyor - Haberler - indir.com

Google Asistan'a yeni özellikler ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 11:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi olan Google, kullanıcılarına sunduğu hizmeti iyileştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bildiğiniz üzere Google Asistan son dönemlerde Google’ın sağladığı en popüler servisler arasında yer alıyor. Google uygulama betasıyla birlikte, Google’ın sesli asistan deneyimini bir adım daha ileri taşıyacağı ve kullanıcılara daha üstün bir deneyim sağlayacağı ortaya çıktı.

Google Asistan sesli komut özelliklerini geliştiriyor

 

Google Assistant'tan Şaşırtan Gelişim

Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?

Google uygulamasındaki beta 10.20 versiyonun kaynak kodları ortaya çıktı. Kodlarda yer alan detaylar ise Google Asistan’ın sahip olacağı yeni özellikleri ortaya çıkardı. Verilere göre ortaya çıkan özelliklerden ilki Google Asistan’ın sahip olduğu Always-on display özelliğiyle ilgili. Artık Google Asistan kullanılan cihazlarda ekran kapalıyken de kullanıcılar Asistan’a sordukları soruların yanıtını gelişmiş Always-on display özelliği sayesinde mümkün olacak. “Ambient Mode” olarak adlandırılan özelliğin Asistan’a entegre edilmesiyle birlikte, kullanıcılar ekranı tamamen açmasına gerek olmadan Asistan’dan birçok servis için yararlanabilecek. 

Bildiğiniz üzere bu senenin başında, cihazların ekranı kilitliyken Asistan’ın yapabilecekleri kısıtlanmıştı. Bunun nedeni ise şirket tarafından güvenlik önlemleri olarak açılmıştı. Ancak bu durum kullanıcıların Asistan’a olan ilgisinin de azalmasını sağladı. Google bu yeni özellikle birlikte bu duruma da bir iyileştirme sunmuş olacak.  Aynı zamanda Google yeni sunacağı bu güncellemeyle birlikte, Voice Match özelliğinin erişimini de daha yetkin bir hale getirecek. 

Karanlık mod bir uygulamaya daha geliyor!

Google tüm bunların yanında kullanıcılara artık Google Asistan’ı “Kişiselleştirme” deneyimi de sunacak. Bu özellik sayesinde akıllı cihaz kullanıcıları, Asistan’larını belirli konular üzerinde kendileri eğiterek ilerleyen zamanlarda daha üstün bir deneyim elde edebilecek. Google’ın sunmuş olduğu bu özellik bir nevi yapay zekayı kullanıcıların yönlendirmesi olarak da değerlendirilebilir. Bu sayede Google’ın kullanıcılarının ihtiyaçlarını belirlemeye ve daha net çözümler sunmaya odaklandığını da söylemek yanlış bir çıkarım olmaz. 

Asistan artık birden fazla işlem yapabilecek 

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması

Kullanıcılara sunulan son güncelleme ise Google Asistan’ın “Rutinler” özelliği üzerinde. Yeni güncelleme sayesinde de bu özellikte kullanıcılara çok daha üstün bir deneyim sağlayacak. “Rutinler” artık söylediğiniz tek bir cümleden bile farklı çıkarımlar yapabilecek, bu da Asistan’ın tek bir komutla birçok farklı işlemi yapabilmesine olanak tanıyacak. Kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak adına oldukça gelişmiş özellikler sunacak olan Google Asistan, artık günaydın komuduyla birlikte telefonunuzu sessiz moddan çıkarmanın yanı sıra, eğer entegre bir sisteme sahipse, evinizdeki ışıklarında yanmasına ya da eşleşmiş olduğu diğer cihazların açılmasını da sağlayabilecek. Ya da uyandığınızda merak ettiğiniz ilk şey hava durumu, günlük takviminiz gibi etkenlerse, komutla birlikte Asistan sırasıyla size istediğiniz bilgileri de verebilecek. 

Google’ın bu özellikleri, beta sürümünden şuana kadar elde edilen kaynak kodlarından ortaya çıkarılan özellikler olmakla birlikte, Google Asistan kullanıcılara sunacağı kolaylıklar daha da gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkabilir. Şirketin Google Asistan’a bu özellikleri önümüzdeki dönem eklemesi beklense de, Google bütün bu özellikleri tek bir güncellemeyle mi sunacak, yok sa farklı aşamalara mı bölecek bu konu hakkında da henüz net bir bilgi yok. 


İlgili uygulamalar
Google Yeni Dosya Paylaşma Sistemini AçıkladıGoogle Yeni Dosya Paylaşma Sistemini Açıkladı
Google Kameraya Gece Modu GetiriyorGoogle Kameraya Gece Modu Getiriyor

PAYLAŞ