Google Asistan Ülkemize Geliyor - Haberler - indir.com

Google Asistan Ülkemize Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-07 14:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir haber geldi. Yurt dışı üzerinde aktif olan Google Asistan servisi Android 5.0 ve üzeri cihazlarda kullanılabilir durumda idi. Şimdi ise Google Asistan servisi uzun bir bekleyişin ardından Türkiye'ye giriş yapıyor ve San Francisco'da gerçekleşen etkinlikte yayınlanan bilgilere göre Google'ın yapay zeka asistanı olan Asistan uygulaması artık Türkiye'de kullanımda olacak.

Türkçe dil desteği geliyor

Pazara baktığımız zaman uzun zamandır Siri, Cortana yada Alexa gibi oldukça iddialı rakipler yer alıyor. Google Asistan ise geniş veri tabanı ve Android ekosistemindeki hakimiyeti ile dikkat çekiyordu. Android telefonların bir hayli yoğun olduğu bölgeler için çalışmalarını sürdüren Google'ın en yeni durağı Türkiye olacak. Bu gelişme ile beraber yakın bir zamanda Google Asistan Türkçe dil desteğinin neler sunabileceği de ortaya çıkmış olacak.

Şirketin yapay zeka sistemi veri tabanı tarafında Google ile bağlı bir şekilde çalışıyor ve geniş bir ağ yapısı üzerinden bilgiler çekiyor. Bu sayede tam anlamıyla bir asistan görevini yerine getirmiş oluyor. Navigasyon, hava limanı, çağrı, konuşarak SMS ve spor müsabakası gibi detaylı hizmetler Asistan üzerinden sunulabilecek. Bakalım Google Asistan ülkemizde ne derece ilgi görecek yakın zamanda öğreneceğiz.





PAYLAŞ