Google Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler Başladı - Haberler - indir.com

Google Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-22 15:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Google Asistan için Türkçe desteğinin geleceği belli olmuştu. Şirket Türkçe dil desteği için hazırlıklarını sürdürürken şimdi ise ilk adımları görmeye başladık. Bu kapsamda Google, beta sürecine katılacak olan test kullanıcıları için davetiyeler göndermeye başladı. Söz konusu testlerin ise 1-2 hafta gibi bir süreçte başlaması düşünülüyor. Sesli asistanlar artık akıllı telefonların önemli bir özelliği olurken hem Android hemde iOS cephesinde farklı asistanlar yer alıyor.

Google Asistan ise Android ekosisteminin önemli bir noktasında yer alırken eksik dil destekleri ile eleştiriliyordu. Ancak nihayet Google cephesinden bir hamle geldi ve Türkçe dil desteğinin yakın zamanda kullanıcılara verileceği belli olmuştu. Türkçe dil desteği işini dikkatli sürdüren Google, kapalı beta sürecini başlatarak davetiyeleri göndermeye başladı. Google bu konuyu oldukça gizli yürüttüğü için henüz detaylar hakkında bir bilgi yer almıyor.

'Güvenili Test Kullanıcıların Özel' adlı başlık ile iletilen e-posta içerisinde forum ve yayınlanma tarihi hakkında herhangi bir sızıntı yer almıyor. Bakalım Google'ın Asistan servisi pazarda yer alan Siri'ye karşılık sunacağı Türkçe desteği ile neler yapabilecek yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ