Google Asistan ile uyumlu Türkiye’nin ilk bankacılık uygulaması: Cbot! - Haberler - indir.com

Google Asistan ile uyumlu Türkiye’nin ilk bankacılık uygulaması: Cbot!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-23 17:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Asistan ile uyumlu bir şekilde çalışan Türkiye’nin ilk bankacılık uygulaması geliştirildi. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?

Yapay zeka alanında yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Cbot, Türkiye’de de kullanıma sunulan bir uygulama geliştirdi. Cbot adı verilen yeni bot sisteminde Google’ın akıllı asistanı üzerinden bankacılık işlemi yapılması mümkün hale geliyor.

Türkçe dil desteği de eklendi!

Uygulamanın geliştirilmesi 2018 yılında olsa da Türkçe dil desteğinin gelmesinin sonrasında ancak Türkiye için kullanıma hazır hale getirilen uygulama Türkiye’de de kısıtlama olmaksızın kullanılabilecek. Uygulamanın temel hedefi bankaların müşteriler ile arasındaki iletişim problemini çözerek hızlı bir şekilde destek alınmasını sağlamak. Bu bakımdan yapay zeka desteği ile müşterilerin ihtiyaçlarını belirleyecek olan bot, böylece banka politika ve hizmetleri dahilinde çözümler sunacak.

Google Asistan ile konuşarak yardım alınmasını sağlayacak uygulama, kredilerden kayıp çalıntı işlemlerine kadar her konuda gerekli desteği sunacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş, Google Asistanın esnek yapısına vurgu yaparken sadece bankacılık değil, ticaret gibi alanlarda da kolay bir şekilde desteğin alınabileceğini söyledi.



PAYLAŞ