Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur? - Haberler - indir.com

Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın sahip olduğu sesli asistan olan Google Asistan için geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik duyurulmuştu. Bu özelliğe göre mırıldanarak müzik bulma hizmetini kullanıcılarına sunan şirket, tıpkı Shazam gibi pazardaki rakiplerine oldukça rekabet ettiğini de göstermiş oldu. Sizlere bu içeriğimizde Google Asistan ile mırıldanarak müzik bulma işlemini nasıl yapacağınıza bakacağız. Özellikle birden aklınza takılan ve gün boyunca mırıldandığınız ancak ne olduğunu bulamadığınız şarkılar olacaktır. Tam bu noktada Google Asistan devreye girecek ve yeni özelliği ile sizlere çözüm sağlayacaktır. Android ve iOS platformuna sahip mobil cihazlarda indireceğiniz Google Asistan mobil uygulamasına bulmak istediğiniz şarkıyı biraz mırıldanarak yada ıslık çalarak müziği bulmasını sağlayabilirsiniz.

Google Asistan ile müzik bulma işlemi için üst seviye bir sese ihtiyacınız bulunmuyor. Öyle ki Google yapay zekasının aradığı şarkı YouTube’da bulabileceği şekilde mırıldanmanız yeterli olacaktır. Ayrıca ıslıkla ile de melodiyi tam tutturarak bulma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi

Google Asistan ile mırıldanarak müzik nasıl bulunur?

  • Google Asistan uygulamasını açın.
  • Ana ekranda iken Okey Google şeklinde seslenebilir yada arama çubuğunda yer alan mikrofona dokunabilirsiniz.
  • Google Asistan uygulaması yüklü değil ise iOS için App Store, Android için Google Play Store’dan indirebilirsiniz.
  • Google Asistan sizi dinlemeye başladığı zaman şarkıyı mırıldanarak şarkıyı dinletin. Şarkı bulunduğu zaman sonuçlar arasından şarkınızı bulabilirsiniz.

Mırıldanma noktasında melodiyi betimleyerek ıslık çalma gibi durumları da tercih edebilirsiniz. Google Asistan kolay bir şekilde müziği bulacaktır. Ancak molodiyi tam  yansıtamadığınız noktada Google Asistan müziği  bulamayabilecektir. Bu noktada tam olarak melodiyi doğru bir şekilde çalarsanız, sonuç daha başarılı olacaktır. Diğer yandan mırıldanmanın yanı sıra şarkıdan bildiğiniz birkaç kelimeyi de söyleyerek yine yapay zekanın daha kolay bir şekilde bulmasını sağlayabilirsiniz.


Google Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecekGoogle Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecek
Google Asistan haber göstermeye başladıGoogle Asistan haber göstermeye başladı

PAYLAŞ