Google Asistan için haber servisi eklendi - Haberler - indir.com

Google Asistan için haber servisi eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-21 21:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın sesli asistan servisi olan Google Asistan, geliştirilerek yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise Google Asistan’ın kazanmış olduğu yeni özelliğe göre kullanıcılar “bana haberleri çal” komutu verdiği zaman sesli haberlerin bulunduğu bir çalma listesi oluşturacak. “Your News Update” olarak adlandırılan bu yeni özellik, Google Asistan’a erişebilen telefon veya akıllı hoparlör gibi tüm cihazlardan erişilebilecek. Bu özellik ile her haber bülteninde yer alan bir-iki tane kısa ve genel haberler sunulacak. Bu haberlerin sunulması sonrasında ise haberlerin detaylı içeriğine geçiş yapacak.

Google Asistan’a Önemli Özellik Geldi

Google Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacakGoogle Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacak

Örnek olarak bakacak olursak New York’ta yaşayan bir New York City taraftarına şehirdeki yol ve metro çalışmaları ile alakalı bilgiler verilecek. Daha sonra ise New York City hakkında haberlere geçiş yapılacak. Şehir içi haberler sonrasında ise ulusal ve uluslararası manşetlere geçiş yapılacak. Google tarafından aktarılan bilgilere göre Asistan’ın bu yeni haberler ile alakalı olan özelliği şuan için ABD’de aktif olacak. Ayrıca haberler ise mevcut konum ve geçmiş doğrultuda kullanıcılara sunulacak. Şirketin bu özelliği ses dosyalarının analiziyle sunduğu belirtiliyor ve haberlerin hangi kuruluş tarafından yayınlandığı ve kimin o haberi hazırladığı da kullanıcılara aktarılacak.

Bu özelliği aktif etmek için Google uygulamasının ayarlar sayfası üzerinde Siz sayfasına eriştikten sonra Haberler alt başlığında yer alan “Çalma listesi formatınızı değiştirin” seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır.


Google Asistan'da ünlü sesi dönemiGoogle Asistan'da ünlü sesi dönemi
Kayıp anahtarınızı Google Asistan ile bulabileceksiniz!Kayıp anahtarınızı Google Asistan ile bulabileceksiniz!

PAYLAŞ