Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi! - Haberler - indir.com

Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-18 10:59:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google şirketinin uzun süredir hizmet veren sanal asistanı,Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi! Uzun süredir konuşulan Türkçe dil desteği sonunda bu uygulamaya gelerek hizmet vermeye başladı.

Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

ABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorularABD Kongresinden Google'ı zor duruma sokacak sorular

Google Asistan içerisine Türkçe dil desteği geldi!

Google Asistan servisini daha önce Türkiye'de birkaç gazeteci tarafından deneten ve ardından Ocak ayında tüm Türkiye içerisine servisin açılacağını söyleyen Google şirketi bu haber ile birlikte fikrini değiştirmiş gibi gözüküyor. Google'ın sesli asistanı Google Asistan, servisi haftalar öncesinden hizmete girdi. Ancak iPhone kullanıcıları yine de Ocak ayını beklemek zorunda. Apple şirketinin sesli asistanı Siri'ye rakip olan bu asistan, telefonunuzla sesli bir şekilde konuşmaya başladığınız bir dönemi bizlere gösteriyor. 

Google şirketinin yapay zeka sistemi veri tabanının Google şirketine direkt olarak bağlı olması sayesinde çok geniş bir ağ içerisinden  bilgiler çekebiliyor ve böylece size oldukça gerçek bir asistan oluyor. Artık yenilenmiş olan arayüze de sahip olan Google Asistan, akıllı ekranlar özelliği sayesinde de Haritalar, Takvim, Duo ve Fotoğraflar gibi Google hizmetlerinde çalışabiliyor. Bildiğiniz üzere sesli asistanlar oldukça işlevsel bir hale gelmiş durumda. Özellikle herhangi bir şekilde hareket kısıtlaması olan kişiler için oldukça işlevsel olan bu asistanlar her türlü telefon işlevini yerine getirebiliyor. Apple'ın sesli asistanı olan Siri'de uzun bir süredir Türkçe dil desteği mevcuttu. Herkes bu sesli asistan üzerinden telefona elini sürmeden arama yapabiliyor, mesaj gönderebiliyor, internette gezebiliyor, sosyal medya platformlarında gezebiliyor ve yemek bile söyleyebiliyor. 

Yani anlayacağınız sesli asistanlar sizin için telefondaki tüm işlevsel özellikleri elinizi bile sürmeden kullandırabiliyor. Apple şirketinde uzunca bir süredir mevcut olan dil desteği sayesinde birçok kişi sesli asistan nedeniyle Apple telefonlara yönlendi. Fakat Google şirketi de sesli asistanına Türkçe dil desteği getirirse çoğu kişi Apple tarafına yönlenmekten vazgeçecektir. Tabi bu gelişmeler Apple tarafına zarar verebilir. Zaten son çıkan modellerinden biri çuvallamışken bir de sesli asistan konusunda rekabet edecek rakibin olması şirketi biraz da olsa huzursuz edebilir. Son dönemlerde zaten Qualcomm şirketi ile arası açık olan Apple, zor bir dönem geçiriyor diyebiliriz.


Google Play Store'da Bağış İmkanı BaşlıyorGoogle Play Store'da Bağış İmkanı Başlıyor
Google CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyorGoogle CEO'su, sansürlü arama motoru ile ilgili net bilgi vermiyor
Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!Google CEO'sundan 'Aptal' açıklaması geldi!

PAYLAŞ