Google Asistan haber göstermeye başladı - Haberler - indir.com

Google Asistan haber göstermeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider ismi Google'ın kullanıcılarına haber gösterme konusundaki ısrarı halen devam ediyor. Arama devi, son olarak Google Asistan'daki Snapshot kısmında da kullanıcılarına haberler göstermeye başlamıştır. Arama devi olarak nitelendirilen Google, 2012 yılında Google Now adını verdiği servisini kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Google Now ile gelecek randevular, seyahatler, yaklaşan rezervasyonlar gibi birçok işlem herhangi bir pürüz olmadan gerçekleştirilebiliyordu. Fakat her güzel şeyin sonucu, Google Now'da da kendisini gösterdi.

Google Now kullanıcıları, bir süre sonra aniden uygulamaya makaleler ve haberlerin gelmeye başladığını gördü. İlk etapta söz konusu bu makaleler ve haberler bir kaydırma hareketi ile görünmez hale gelirken ilerleyen zamanlarda bu özellik kaldırıldı. Google Now, yavaş yavaş Google Keşfet haline geldi.

Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzediGoogle Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi

Google Asistan, artık haberleri gösteriyor

Dev isim Google, geçen zaman içerisinde sesli asistanı Google Asistan'da kullanıcıların kişisel kartlarının yer alabileceği Snapchot adını verdiği ekran üzerinde çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. Evet, gidişattan da anlaşılabileceği üzere Snapshot ekranında da haberler görülmeye başlandı. Aslında bu durumun gelişi Ağustos ayı içerisinde Google tarafından duyurulmuştu. Şirket, Google News (Google Haberler) kartının Snapshot'ta gösterileceğini açıklamıştı. Google Haberler kartı dikey olarak alanın neredeyse tamamını kaplıyor ancak minimize edilebiliyor. Haberler kartında, sizin tercihlerinize göre belirlenmiş haberler yer alıyor.

Yeni özelliği beğenmeyenler için bir kötü haberimiz daha var, haberler kartı kapatılamıyor. Aslında bazı kullanıcılarda Önerilenler'in altında Haberler'i kapatma seçeneği bulunsa da bu özellik tüm kullanıcılarda yer almıyor. Google'ın bu seçeneği zamanla tüm kullanıcılara sunup sunmayacağı ya da var olan kullanıcılardan da alıp almayacağı henüz bilinmiyor. Tüm bu bilgiler ek olarak Android Police'te yer alan habere göre kapatılamayan bir diğer kart da "Yakındaki restoranlar sipariş ver" oldu. Bu 'pop-up' kart akşam yemeği sıralarında çıkıyor ve kapatılamıyor.


İlgili uygulamalar
Google Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacakGoogle Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacak
2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi2020 model Samsung Akıllı TV'lere Google Asistan sürprizi
Google Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecekGoogle Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecek

PAYLAŞ