Google Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdi - Haberler - indir.com

Google Asistan, Google Stadia entegrasyonu ile oyuncuları sevindirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-04 21:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Çıktığı günden itibaren oyuncuları adeta oyun bombardımanına tutan Google Stadia, henüz tamamlanmış bir konsol olarak kabul edilmiyor. Bu imajı elde etmek için biraz zamana ihtiyaç duyan Stadia, Google Asistan butonu ile güçlendirildi.

Google Stadia Google Asistan butonu ile oyuncuları sevindirdi

Arama motoru devi, Google Stadia ile Google Asistan'ın bağlantılı olduğunu zaten duyurmuştu. Stadia kontrolcüsünün üstünde bir adet Google Asistan butonu olduğunu belirten Google, bu tasarımı oyuncular için geliştirdiğini söylemişti. 

Google Asistan için haber servisi eklendiGoogle Asistan için haber servisi eklendi

İlgili butonun amacı, oyuncuların bir oyunda vakit geçirdiği esnada o oyundan çıkmadan Stadia'ya sorular sormasını ve o soruların cevaplanmasını sağlamak olarak biliniyor. Geçen ay kendisinden iyi bir sonuç alınamamıştı.

BREAKING: Google Assistant is now available on #Stadia! It can be enabled in-app, but functionality is currently limited to the home screen. pic.twitter.com/nTfTgAcQnH — StadiaDaily ✨ | Latest News and Updates! (@StadiaDaily) 3 Aralık 2019

So it’s working pic.twitter.com/TO6rAXoZFf — The Stadia Crowd (@TheStadiacrowd) 3 Aralık 2019

 Google Stadia ve Google Asistan ikilisi konsolu açıp kapatmaktan tutun da bir oyunu başlatmak ve ekran görüntüsünü alabilen Xbox One entegrasyonundan daha az işlevsellik sunuyor.

Dün yayımladığı güncellemeye "Google Asistan şimdilik sadece ana ekranda çalışacak” şeklinde bir ibare koyan Google, artık o ibarenin geçerli olmadığını ve Google Asistan butonunun erken erişim döneminde olduğunu belirtti.


Google Stadia ile çalışan telefonlarGoogle Stadia ile çalışan telefonlar

PAYLAŞ