Google Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlar - Haberler - indir.com

Google Asistan desteğiyle çalışabilen cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-03 21:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google Asistan, Alexa ile beraber hatta belki de ondan sonra şüphesiz en yetenekli dijital asistan olarak adından söz ettirmeyi başarır. En büyük özeliği ise genmiş çapta olan cihazlar ve ürünlerle çalışma özelliğine sahip olmasıdır. İşte Google Asistan ile çalışma yeteneğine sahip olan cihazlar aşağıdaki şekildedir. 

Google Asistan ile çalışan cihazlar

Akıllı cep telefonlar ve tabletler: Google Asistan, tüm yeni telefon ve tabletlerin yanı sıra en az Android 5.0 çalıştıran çok sayıda eski telefonda da yer alıyor 

Google Fitbit rekabet endişeleri üzerine taahhütte bulunduGoogle Fitbit rekabet endişeleri üzerine taahhütte bulundu

Akıllı hoparlörler - ekranlar: Akıllı ev kurmak için hazırlıklara başladıysanız, akıllı bir hoparlör veya akıllı ekran almak için atmanız gereken ilk adımlardan biridir. Akıllı bir hoparlör, istediğiniz müziği çalabilir, sahip olacağınız tüm sorunları yanıtlayabilir ve evinizdeki diğer akıllı cihazları da kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Akıllı bir ekran temelde aynı şeyi yapar, fakat aynı zamanda YouTube'da video seyretmenize, Google Duo ile arama yapmanıza ve cihaz akıllı bir kapı ziline bağlandığında ön kapıda kimin olduğunu görmenize de imkan tanır. 

Chromebook'lar: Asistan çoğu Chromebook'ta yer alır ancak önce açmanız gerekir. Ayarları açıp, "Arama ve Asistan" altında "Google Asistan" ı seçerek işi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemlerin her birini tamamladıktan sonra asistana seslenebilir ve ardından taleplerinizi belirtebilirsiniz.

TV'ler ve akış cihazları: Google Asistan, Google TV ve Nvidia Shield TV ve Xiaomi Mi Box S gibi Android TV kutularında vardır. Tek yapmanız gereken, uzaktan kumandadaki özel Asistan düğmesine basmak ve bir komut söylemek.

Google Asistan ile çalışan cihazlar

Akıllı kameralar: Bazı kameralarda Nest Cam IQ gibi Google Assistant yerleşik olarak yer alırken, çoğu akıllı telefon veya akıllı ekran gibi bir cihazla eşleştirilerek çalışır. Bu şekilde, arka bahçenizde veya mutfakta neler olduğunu yerinizden hareket etmeden görmeniz mümkündür.

Lambalar ve ampuller: Akıllı evinizi yeniden kurmaya karar verdiyseniz, Asistan ile çalışma performansı sergileyen bir lamba veya birçok ampul almak akıllıca ve uygun fiyatlı bir harekettir. Yoldayken bile ışıkları sesli komutlarla açıp, kapatabileceksiniz. Kötü adamları korkutmak için iyidir. Ev boşken birinin evde gibi görünmesini sağlar.

Kulaklıklar: En son Google Pixel Buds ve Sony'nin popüler WH-1000XM4'ü dahil olmak üzere, Assistan ile çalışan bir dizi kulaklık mevcuttur. Bir düğmeye dokunarak veya basarak Assistan'ı çağırabilir ve bir şarkıyı atlamasını, sesi açmasını ve daha fazlasını söylemek mümkündür. Bu seçeneklerin her birinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilir, sunulan içerikleri değerlendirebilir ve akıllı evinizi bu şekilde daha donanımlı bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Akıllı saatler: Google'ın WearOS çalıştıran akıllı saatleri Google Asistan ile çalışır. Diğer birçok şeyin yanı sıra hava durumunu kontrol etmek veya bir hatırlatıcı ayarlamak için son derece kullanışlı seçenekler sunar. Akıllı saatler beklendiği kadar popüler olmadı ancak yine de severleri var. Bu seçeneklerin her birini kullanarak akıllı saatinizi daha donanımlı hale getirebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Google Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilirGoogle Pixel 6, ekran altı kamera teknolojisine sahip olabilir
Google Türkiye'deki kobi ve esnaflara destek verecekGoogle Türkiye'deki kobi ve esnaflara destek verecek
Google Pixel 6'nın tasarımı sızdırıldıGoogle Pixel 6'nın tasarımı sızdırıldı

PAYLAŞ