Google Asistan artık siteleri sesli okuyabilecek - Haberler - indir.com

Google Asistan artık siteleri sesli okuyabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde güncellemelerle önemli özellikler kazanan Google Asistan’a yeni bir özellik daha geliyor. Google’ın geliştiği sesli asistan artık görme engelliler veya disleksi gibi okumakta zorlanan kullanıcılar tarafından da rahatlıkla kullanılabilecek! Google sesli asistan siteleri okuma özelliğine sahip olacak.

Android kullanıcıları için geliştirdiği sesli asistanın daha kullanışlı özelliklere sahip olması için uzun süredir çalışmalarına devam eden Google, ses getirecek yeni bir özelliği hayata geçiriyor. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı bu özellik kullanıcılar tarafından uzun bir süredir bekleniyor. Bugünden itibaren Android kullanıcılarına sunulan bu özellik sayesinde Android telefonlar daha kullanıcı dostu bir hal alacak.

Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!

Bugünden sonra siteleri okuma özelliğine sahip olan Google Asistan, bu sayede görme engelli kullanıcılar ve okuma bozukluğuna sahip hastalara büyük bir kolaylık sağlayacak. Tüm kullanıcıların erişimine sunulan bu özellik sayesinde artık araç kullanırken, ya da günlük bir işinizi yaparken de bir siteden haber dinlemeniz mümkün olacak. Google Asistan’ın yeni özelliğini kullanmak ise oldukça kolay. Sesli okuma desteğinden yararlanmak için kullanıcıların yapması gereken tek şey komut vermek.

Google Asistan siteleri sesli okuma desteği sunuyor!

“Hey Google, oku” komutunun ardından sesli asistan sitedeki yazıları okumaya başlıyor. Yeni özelliğin en önemli özelliklerinden biri de “Gerçek zamanlı çeviri” desteği sağlayacak olması. Uygulama içerisinde çeviri menüsünde bulunan 42 farklı dil seçeneği de kullanıcılara geniş bir seçenek sunuyor. Kullanıcılar çeviri yapılacak dili seçtikten sonra Google Asistan metni seçilen dilde okumaya başlıyor.

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Bunun yanı sıra sitede yazıları okurken otomatik olarak sayfada aşağı doğru inebilecek olan Google Asistan’da kullanıcılar istekleri doğrultusunda sesin yüksekliğini ve hızını da ayarlayabilecek. Sayfayı baştan sona kadar okuma özelliği olduğu gibi bazı bölümlerde atlama imkanı da sunan Google Asistan’ın CES’te tanıtılan bu özelliğe kavuşması kullanıcıların Android deneyimi de arttıracak gibi duruyor.


Google Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdiGoogle Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdi
Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

PAYLAŞ