Google Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecek - Haberler - indir.com

Google Asistan artık şarkıları mırdılanmanızdan bulabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 20:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Pixel cihazları için yen özellikler yayımlayan Google, yeni güncellemeyle cihazlarına Google Asistan’la entegre çalışan şarkı bulma özelliği getirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar aklındaki şarkıyı mırıldanarak veya ıslık çalarak bulabilecekler.

Search On etkinliğinde Google Chrome’la ilgili pek çok güncelleştirme ve iyileştirme duyuran şirket etkinlerin sonlarına doğru Pixel cihazlara getireceği son derece işlevsel olan yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellikle yapay zekanın bilgi toplama konusunda ne kadar başarılı olabileceğini göstermek isteyen şirket bundan sonra unutulan ya da kafanızda hayal meyal kalmış olan şarkıları bulmanıza yardım edecek.

Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzediGoogle Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi

Eğer bir şarkının sözlerini unuttuysanız artık o şarkıyı bulmak için yalnızca melodisini mırıldanarak veya ıslık çalarak yeterli olacak. Üstelik bu özelliğin işe yaraması için çok iyi mırıldanmaya ya da iyi ıslık çalmaya da gerek yok. Şarkının ufak bir noktasını hatırlıyorsanız bu sizin için gayet yeterli olacak.

Oldukça gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak Google tarafından geliştirilen bu teknoloji, şirketin uzun süredir yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin meyvelerinden biri olarak nitelendiriliyor. Şirketin yeni yayımladığı özellik buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ediyor ve dijital dalga biçimine dönüştürüyor. Ardından yapay zeka sayesinde veri yığınına girerek buna uygun bir dijital dalga biçimi arayarak şarkıyla eşleştiriyor. Söz konusu dalga biçimiyle bir uyum yakaladığında ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya sunuyor. 

Google Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyor

Google’ın bu özelliği geliştirebilmesinde yapay zeka yatırımlarının yanı sıra büyük bir içeriğe sahip olan YouTube platformunun katkısının da bulunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Şimdilik sadece Pixel cihazlar için yayımlanan bu özellik, Google Asistan’la entegre olarak da çalışabiliyor. Bunun için Google Asistan’ı açıp “What song is this?” diye sormanız gerekiyor. Ardından şarkının aklınızda olan kısmını mırıldanmaya ya da ıslık çalmaya başladığınızda Google Asistan karşınıza hatırlayamadığınız şarkıyı çıkarıyor. Google bu işlem sırasında kullanıcıların mırıldanmalarını daha iyi analiz edebilmek için anonim olarak Google sunucusuna yüklüyor. Bu da aynı zamanda uygulamanın uzun vadade daha iyi olmasının önünü açıyor.

Özellik henüz daha çok yeni olduğu için elbette her zaman istenilen şarkıyı bulamıyor. Ancak bu teknolojinin zamanla daha fonksiyonel olacağı bir gerçek. Yapay zekanın bu denli ilerleyişi önümüzdeki senelerde şarkıları hatırlayamama gibi durumları ortadan kaldıracak gibi duruyor. Şimdilik Pixel cihazlarına entegre edilen bu özelliğin önümüzdeki senelerde tüm Google cihazlarında kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.


Google Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacakGoogle Asistan yeni özelliğiyle kullanıcılarına gizlilik sunacak

PAYLAŞ