Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti       - Haberler - indir.com

Google, arka plan uygulamaları için harekete geçti      

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 14:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google arka planda çalışan uygulamalar ile mücadele etmek için yeni bir dönem başlattı. Yeni dönemde arka plan uygulamalarının daha fazla kullanıcı dostu olması bekleniyor.

Android işletim sisteminde ilk günden beri en çok eleştiri alan konulardan bir tanesi arka plan uygulamalarının çok etkin olmasaydı. Özellikle bu konuda yeterli teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılar pek çok farklı performans sorunu ile karşı karşıya kalırken, bu duruma yönelik Google'dan önemli bir hamle geldi. Android işletim sisteminin sektördeki en büyük rakiplerinden bir tanesi olan Apple iOS sistemi arka plan uygulamalarına yönelik geliştirmesini çok önce sunarak, Android için de örnek olmuştu. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından ise benzer hamle Google’dan geldi.

Arka plan uygulamalarında neler değişecek?

Arka planda agresif bir şekilde çalışan pek çok uygulamaya yönelik önemli bir adım atacak Google, bu tür uygulamalara daha etkin bir çözüm getirmeyi planlıyor. Arka planda hiç çalışmaması gereken uygulamaların arka planda çalışması ya da kötü amaçlı yazılımların yine benzer şekilde sürekli arka planda yer alması, kullanıcı güvenliğini ve kullanıcı verilerinde ciddi bir tehlike yaratıyor. Üstelik mevcut uygulamaların arka planda kontrolsüz bir şekilde çalışması, işlemci başta olmak üzere batarya kullanımlarında da büyük bir handikap yaratıyor. Kullanıcıların şikayetlerinde, kullanılmak istenen pek çok uygulama ve programın, agresif uygulamalar nedeniyle zarar gördüğü de belirtiliyor.

Geliştiricilerle görüşmeler başladı

Google, bu davranışlarla ilgili deneyimlerini sormak için uygulama geliştiricileriyle anket programı başlattı.  Bu bakımdan kısa süre içerisinde mevcut yeniliğin işletim sistemine dahil edilmesi bekleniyor.

Google normalde hangi uygulamaların ne ölçüde arka plan kaynaklarını kullanabileceğini belirlemişti. Bu talimatların aksine kendi arka plan kontrollerini devreye alan üreticileri bu agresif tutumlarıyla uyku izleme veya aktivite takibi gibi uygulamaların verimli çalışmamasına neden oluyor.

Google şu anda süreç ile ilgili ciddi bir veri toplama çalışmasına başlamış durumda. Kullanıcıların Android işletim sistemine en çok hangi uygulamalardan şikayetçi olduğu ve hangi uygulamalarda arka plan çalışması nedeniyle sorun yaşadığı Don’t Kill My App gibi üçüncü taraf sitelerde yıllardan beri yer alıyor. Bu bakımdan geliştiricilerden de alınacak sonuçlar ile birlikte kullanıcı dostu bir özelliğin devreye alınması bekleniyor. Android kullanıcılarının ise bu konudaki en önemli beklentisi iOS sisteminde olduğu kadar yetenekli ve müdahale edilebilecek bir yeniliğin sunulması yönünde. 





PAYLAŞ