Google Arjantin alan adını başkasına kaptırdı - Haberler - indir.com

Google Arjantin alan adını başkasına kaptırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

En büyük internet sitelerinden biri olan Google'ın Arjantin domaini kısa bir süreliğine de olsa bir başkasının kontrolüne geçti. Nicolas Kurona adlı Arjantinli google.com.ar'ı sadece 25 liraya satın aldı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli arama devi olan Google, hiç beklendik bir talihsizlikle karşı karşıya kaldı. 

Başarılı isim Google, Arjantin'deki resmi domain adresi olan google.com.ar'u kaybetti. Söz konusu bu olay ise Türkiye'de de yaşanmış olsaydı google.com.tr adresinin domain hakkı farklı kişinin eline geçmiş olacaktır. Teknoloji dünyasında uzun yıllar daha anılacak olan bu sıradışı olay ise şu şekilde gelişti;

Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecekGoogle Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek

25 liraya satın alma işlemi gerçekleşti

Rest of World tarafından yapılan haberlere göre Nicolas Kurona adlı bir kişi durup dururken ün kazandı. İnternet üzerinden çeşitli Bitcoin paylaşımları yapan Trump destekçisi olarak adından söz ettiren Kurona'nın birkaç takipçisi bulunuyor. Google'ın domainin boşa düştüğünü fark eden Kurona anında 270 Arjantin pezosu (25 lira) ödeyerek google.com.ar'ın sahibi olmayı başardı. Kurona'nın Twitter paylaşımı ise kısa bir süre içerisinde 75 binden daha fazla beğeni aldı. Arjantin'de domain güvenliğinin düşük olması uzun bir zamandır eleştrilen önemli konuların başında gelir. Bir kullanıcı 'Arjantin'de Google bile güvende değil' paylaşımı yaptı.

Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamaya göre ise bu şekilde bir olayın nasıl gerçekleştiğine dair henüz net bir açıklama bulunmuyor. İlk etapta ise alan adının kullanım süresinin bittiğini tahmin edebiliyordu. Fakat Arjantinli bir dijital araştırmacı Andres Vazquez, alan adının 2020 Temmuzunda yenilendiğini belirtti. En az bir yıllık yenileme gerçekleşmiş olsa da Kurona'nın birkaç ay sonrasında ise google.com.ar'ı satın alabilmesi gerekiyor. Ülke içerisinde domain hizmet sağlayıcısı NIC'de bir güvenlik açığı sebebiyle Google'ın alan adının satıldığı görüşü ağırlık kazandı. Google kısa süren kesintinin ardından resmi alan adını geri aldı. Fakat bunun için Nicolas Kurona'ya ödeme yapılıp yapılmadığı açıklanmadı. 


Google Chrome 90 çıktı, işte yeniliklerGoogle Chrome 90 çıktı, işte yenilikler
Google Fotoğraflar ücretli olacakGoogle Fotoğraflar ücretli olacak
Google E-Tablolar'da Google Çeviri nasıl kullanılır?Google E-Tablolar'da Google Çeviri nasıl kullanılır?

PAYLAŞ