Google aramayla eşleşmeyen sonuçlara karşı kullanıcıları uyaracak - Haberler - indir.com

Google aramayla eşleşmeyen sonuçlara karşı kullanıcıları uyaracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 19:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İnternetin bir numaralı arama motoru olan Google, kullanıcılarını aradıkları bilgiye en kısa yoldan ulaştırmak için yeni bir çözüm üzerinde çalışmaya başladı.

Kurulduğu günden bugüne arama motoru sektöründe liderliği elden bırakmayan Google, uzun yıllar boyunca bu durumu muhafaza edecek gibi duruyor. Günümüzde bilgiye internet üzerinden ulaşmanın ana yöntemlerinden biri olan Google, kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanmış durumda. Şirket bunun için kullanıcıların aradıklarıyla eşlemeyen sonuçlar çıktığında kullanıcılarını uyarma kararı aldı.

Kullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisiKullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisi

Bildiğiniz gibi Google’da arama yaptığınız zaman sistem yanlış yazılan kelimeleri otomatik olarak düzelttikten sonra arama sonuçlarının ekranınıza gelmesini sağlıyor. Ancak bu durum bazen aramak istediğinizden farklı sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabiliyor.

Google arama sayfası tasarımı değişiyor!

Bunun için Google aradığınızla uyuşamayan sonuçların ekrana gelmesi durumda kullanıcıyı uyaracak bir sistem geliştirme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan resmi açıklamaya göre artık kullanıcılar aradıklarıyla eşleşmeyen sonuçlar görüntülendiğinde arama kutusunun hemen altında yer alan uyarıyla bu durum kullanıcılara bildirilecek.

Google kullanıcılarına zaman kazandıracak

Sistemin aradığınız terim için yeterince iyi sonuç bulmadığını tespit etmesi durumunda Google kullanıcılarına “Aramanız için mükemmel eşleşmeler yok gibi görünüyor” mesajını gösterecek. Bu kullanıcılara kullandıkları terimin yetersiz olduğunu göstererek bu sayede terimlerini değiştirerek yeniden arama yapma imkanı sunacak. Ancak tabi ki de mevcut sonuçları incelemek isteyen kullanıcılar sonuçları rahatlıkla inceleyebilecek. Google’ın bu yeni özelliğinde ana düşünce aslında kullanıcılara zaman kazandırmak ve aradıkları bilgiye ulaştırmak. Terimlerin yetersiz olduğu durumlarda Google kullanıcılarına terimi nasıl daha iyi biçimlendirebileceğine dair bazı alternatif aramaların yanı sıra ipuçları da sunacak.

Google’ın arama algoritması en gelişmiş arama motoru olduğunu düşünürsek kullanıcıların bu uyarıyla pek fazla karşılaşmayacağını söylemek mümkün. Ancak yine de bu yeni özellik dönem dönem yaşanan karışıklıklara da iyi bir çözüm sunacak.


Google Chrome 81'in sunduğu özelliklerGoogle Chrome 81'in sunduğu özellikler
Chrome OS'un bazı uygulamaları web sürümüyle değiştiriliyorChrome OS'un bazı uygulamaları web sürümüyle değiştiriliyor

PAYLAŞ