Google aramalarına ”Hikayeler” geliyor! - Haberler - indir.com

Google aramalarına ”Hikayeler” geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-25 16:52:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

20 yıldır kullanıcılarına hizmet veren Google, her yıl yeni özellikler ile kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunma fırsatı veriyor. Bugün düzenlenen Future of Search etkinliği ile birlikte Google Aramalar için yeni bir özellik duyuruldu. 

Google aramalarına ”Hikayeler” geliyor!

Milyonlarca kullanıcısı olan Google, 20 yıldır bizlere hizmet vermektedir. Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, bugün kullanıcılarına yeni sunacağı özelliklerini duyurdu. İlk özellik birçok sosyal medya platformundan bildiğimiz gibi "Hikayeler" özelliği olacak. Google, kullanıcılarına sunacak bu yeni özelliği yapay zeka destekli olarak yakın gelecekte hizmete sunacak. Google'ın bu özelliği AMP desteği ile birlikte sunması ön görülüyor. Bu hikayeler özelliğini yapay zeka sayesinde en çok okunan makaleleri, en çok tıklanan resimleri ve haberleri özel olarak seçerek, arama sonuçları kısmından kullanıcılarına sunacak. Bu "Hikayeler" özelliğinin Snapchat ve Instagram'ın sahip olduğu Hikayeler özelliğine benzemeyeceğini belirtelim.

Google'ın ilk günleri hakkında ilginç 5 bilgiGoogle'ın ilk günleri hakkında ilginç 5 bilgi

Şirket tarafından yayınlanan bir rapora göre, her kullanıcı yaptığı 8 aramanın 1 tanesini ilerleyen zamanlarda tekrar arıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda ise bu alışkanlığı üzerine Google Discover özelliğini kullanıma sunacak. Android cihazlarda bulunan Google Feed ile aynı şekilde çalışacak olan Google Discover, ana sayfada yer alacak. Bu özellik sayesinde sıklıkla aradığınız konu veya makaleye rahat bir şekilde ulaşabileceksiniz.

Google'ın bir başka özelliği ise Instagram'dan alışık olduğumuz koleksiyonlar özelliği olacak. Popüler arama motoru, bu özelliği ilerleyen zamanlarda kullanıcılarına sunacak. Google'un bu özellik ile birlikte içeriklerinizi kaydedip sonra okuyabileceksiniz. Ayrıca şirket arama önerilerini de yeniliyor. Kullanıcılar bir şey aradıklarında çıkan öneriler sayesinde arama işi oldukça kolaylaşacak. Kullanıcıların ne arayacağını yapay zeka sayesinde önceden tahmin edecek ve bununla ilgili bilgileri veya uzantıları önerecek. Bu özellikte kişisel olarak şekillenecek. Böylece yapılan aramalara göre Google, araştırmış olduğunuz konu ile ilgili yardım eli uzatacak.

Son özelliğimiz ise arama geçmişinize çok daha kolay yoldan ulaşabileceğiniz bir özellik. Bu özellik sayesinde Google, aynı konu ile ilgili gezdiğiniz sayfalara, bağlantılar sonuç listesinin tepesinde yer alan özel kart ile anında ulaşım sağlanabilecek.


Google Pixel 3 için ilk adımı attı!Google Pixel 3 için ilk adımı attı!
Google, yapay zekalı ses tanıma özelliği geliştiriyorGoogle, yapay zekalı ses tanıma özelliği geliştiriyor
Google Home Hub, dokumatik ekranıyla birlikte geliyor!Google Home Hub, dokumatik ekranıyla birlikte geliyor!

PAYLAŞ