Google arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacak - Haberler - indir.com

Google arama sonuçlarında daha fazla bilgi paylaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-24 18:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google arama motoru sonuçlarındaki algoritmalarını bugüne kadar çok fazla anlaşılmasını istemese de yaptığı yeni açıklama ile yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu.

Google, dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru. Web site sahiplerinin gelir elde etmesinde, ürün ve hizmet satışında etkili olan Google'da, daha üst sıralarda yer almak daha fazla ziyaretçi ve kazanç anlamı taşıyor. Google tarafından yapılan yeni açıklama ise özellikle arama yapan kullanıcıların aramaları ile ilgili arka planda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alması hedefleniyor. 

Google arama geçmişleri artık daha da güvenliGoogle arama geçmişleri artık daha da güvenli

“Bu sonuç hakkında” paneli kullanıma sunuluyor

Google Ürün Müdürü Elizabeth Tucker imzalı blog yazısında yer alan bilgilere göre kullanıcıların bugünden itibaren sonuçlar hakkında daha fazla bilgi edinebileceği özel paneli kullanabileceği belirtildi. Bu durum Google'ın kullanıcıları daha iyi anlayarak arama sistemini geliştirilmesini sağlayacak. Mevcut bölümde yer alacak bilgilerde ise Google'ın alakalı ve faydalı içerikleri neye göre sıraladığı ve sıralamadaki bazı faktörlere yer verilecek. Yer alacak bazı faktörler ise şöyle olacak;

Eşleşen anahtar kelimeler: Bir web sayfasının arama ile ilgili anahtar kelimeleri içermesi, sitelerin kullanıcıya gösterilmesini sağlayacak.

İlgili terimler: Google, arama sorgusunda yer alan kelimelerle ilgili diğer terimleri de sorgulama sonuçlarına dahil etmektedir. Böylece daha kapsamlı ve ilgi çekebilecek diğer içerikler de listelenir. 

Bağlantılara bakmak: Diğer web siteleri tarafından anahtar kelime ile ilgili bağlantı verilen sayfalar, sorgu sonuçlarında listelenecek.

Yerel alaka düzeyi  Yerel SEO’yu ön plana çıkarmak isteyen Google, yerel olarak bölgedeki ön plana çıkan, arama ile ilgili verileri de sunacak. 

Google arama faktörleri olarak arama sonuçlarında bu dört ana konuya odaklanacak ve kullanıcıların bu dört ana konu üzerinde daha detaylı bir şekilde bilgi almasını sağlayacak. Böyle bir özelliğin geliştirilmesindeki temel hedef ise kullanıcıların arama sistemini daha iyi bir şekilde tanıması ve istediği bilgiye en hızlı ve kısa yoldan ulaşmasını sağlamak. Bu bakımdan arama ipuçları bölümünde kullanıcıların mevcut sorgulaması ile ulaşmak istediği verilerde alternatif sonuçlar ve arama ipuçları da sunulacak. Böylece ipuçlarından yararlanabilecek olan kullanıcılar, daha iyi bir şekilde arama motorunu kullanma imkânına sahip olacak. İlgili özellik aynı zamanda bilinmeyen ve keşfedilmeyen Google arama özelliklerinin de öğrenilmesini sağlayacak. 



PAYLAŞ