Google arama sayfasına karanlık mod desteği geliyor - Haberler - indir.com

Google arama sayfasına karanlık mod desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google’ın Aramalar hizmeri için karanlık mod özelliğinin testlerine başladığı öğrenildi. Özellik yayımlandığında Google arama sayfası ve sonuçların listelendiği sayfaların teması koyu renkte olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, değişken kullanıcı alışkanlıklarını yakından takip ediyor. Aktif kullanılan servislerini sürekli yenileyen şirket arama motoru için karanlık mod özelliği test etmeye başladı. Windows ve macOS kullanıcılarıya gerçekleştirilen testler sonucunda şirket geri dönüşlerle temadaki hatları düzelterek özelliği tüm kullanıcılar için yayımlayacak. Google karanlık mod özelliğiyle hem ana arama sayfasını hem de arama sonuçlarına ait sayfaları karartıyor. Bu da sayfalara okunabilirlik kazandırıyor. Çünkü ekran tamamen simsiyah olmak yerine koyu gri bir renge bürünüyor.

Google, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyorGoogle, kullanıcıları takip eden çerezleri kullanmayı bırakıyor

Yeni özelliği kullanmak için bilgisayarınıza Chrome uygulamasını indirmeniz de gerekmiyor. Test aşamasındaki özelliği kullanabilen kullanıcılar, Google'ın test etmeye başladığı karanlık mod özelliğini farklı tarayıcılar üzerinden de görüntüleyebiliyorlar. Kısacası kullandığınız tarayıcı ne olursa olsun, Google arama sayfasına girdiğinizde karanlık tema özelliğini kullanabiliyorsunuz. Özelliği deneyimleme fırsatı bulan kullanıcılar ise bu seçeneği kendilerine farklı seçenekler sunulduğunu söylüyorlar. Bu da kullanıcıların Google Aramalar'ı temayı otomatik olarak değiştirebilecekleri anlamına geliyor.

Google karanlık tema ne zaman yayımlanacak?

İnternet tarayıcıları için karanlık tema eklenti destekleriyle kullanılabiliyor olsa da Google Aramalar'a eklediği özellik ile, sadece arama motoru özelinde bir hizmet sunmuş olacak.

OneDrive'ın web sürümüne karanlık mod özelliği kazandı

Google Aramalar karanlık mod özelliği şuan için sınırlı kullanıcılarla test ediliyor. Özelliğin tam sürümünün ne zaman yayımlanacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Google beta sürecindeki kullanıcıların bu özellikten yararlanması için bir bildirim gönderiyor. Ancak kullanıcı geri dönüşlerinden elde edilen bilgilere göre bu bildirimi bir kez reddederseniz şirket ikinci bir teklifte bulunmuyor. Bu nedenle Google’dan bu yönde bir teklif alırsanız reddetmeden önce düşünmenizde fayda var.

 

 


Google hata ödül programı kapsamında 6.7 milyon dolar ödediGoogle hata ödül programı kapsamında 6.7 milyon dolar ödedi
Google ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyorGoogle ve Terraria geliştiricisi arasındaki gerginlik büyüyor

PAYLAŞ