Google arama sayfası tasarımı değişiyor! - Haberler - indir.com

Google arama sayfası tasarımı değişiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 22:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, arama motoru tarafında geliştirmelerini sürdürerek yeni özellikler kazandırmaya devam ediyor. Özellikle kullanıcı deneyimini üst seviyede tutmak isteyen şirket, sadece masaüstü değil mobil kullanıcılar için de önemli yenilikleri sunmayı sürdürüyor. Son olarak Mayıs ayında Google arama sonuçları için yapılan bir değişiklik ile mobil cihazlarda site başlıklarının hemen yanına site ikonlarını ekleyerek bir yenilik gerçekleştirmişti. Bu sayede arama sonuçlarında kullanıcı siteleri daha kolay ayırt edebiliyordu. Yaklaşık beş aylık bir süre sonrasında ise aynı değişiklik masaüstü için standart Google aramalarına getirileceği duyuruldu.

Google Arama Sonuçları Değişiyor

Google fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha eklediGoogle fişini çektiği hizmetler arasına bir yenisini daha ekledi

Testlere başlayan Google, arama sonuçlarından URL adreslerini kaldırarak ikonları eklemeye başlamış durumda. Mobil arama sonuçları tarafında ise Mayıs ayından beri URL yanlarında site adreslerinin yer almadığını belirtelim. Google’ın bu yeni tasarımı daha çok markalaşmış olan internet sitelerinin daha iyi ayırt edilebilmesi ve görülebilmesi için gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Bu sayede kullanıcılar aradıkları marka siteleri daha kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorlar. Şuan için bulunan birçok sitenin başlık sonlarında site adı bulunuyor. Bu sebeple Google’ın bu hamlesinin oldukça yerinde olduğu düşünülüyor.

URL yani internet site adresini kaldırarak site ikonu ekleniyor ve site adının başlıkta yer alması ile beraber bir eksiklik yaşanmamış oluyor. Bu noktada birçok geri dönüşe göre daha temiz ve sade bir görünümün kullanıcılar tarafından beğenildiği ifade ediliyor. Yeni tasarımın yakın zamanda tüm bölgelerde aktif olması bekleniyor.


Google Camera 7.1 sürümüyle çok daha yetenekliGoogle Camera 7.1 sürümüyle çok daha yetenekli
Google tarafından “şiddetle önerilen” Android zorunluluklarıGoogle tarafından “şiddetle önerilen” Android zorunlulukları

PAYLAŞ