Google arama geçmişleri artık daha da güvenli - Haberler - indir.com

Google arama geçmişleri artık daha da güvenli

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Gizlilik konusunda yeni bir hamle yapması beklenen Google, beklenen açıklamayı yaptı. Mobil uygulama için geliştirilen yeni özellik resmen tanıtıldı. 

Son dönemlerde gizlilik her bir alanda etkisini gösteriyor. Kullanıcı verilerinin gizliliği ve kullanıcıların işlem ve cihaz kullanımı sırasında takip edilmemesi çok daha fazla önem Google bu konuda Android işletim sistemine sahip telefonlar için özel bir tanıtım gerçekleştirdi. Özellikle geçtiğimiz aylarda düzenlenen basın toplantılarında, gizlilik için özel yeniliklerin getireceği belirtilirken söz verildiği gibi yeni geliştirmeler Google tarafından açıklandı. Yeni özellik kullanıcıların arama konusunda daha farklı bir destek almasını sağlayacak.

Google arama motoru tamamen yenileniyorGoogle arama motoru tamamen yenileniyor

Google’ın yeni gizlilik özelliği ne?

Google tarafından yapılan açıklamaya göre arama geçmişine yönelik geliştirilen yeni özellik, son 15 dakika içerisindeki tüm etkinliklerin kolay bir şekilde silinmesini sağlıyor. Kullanıcılar hesap ayarlarında yer alacak özellik sayesinde, tek bir dokunuş ile son 15 dakika içerisindeki tüm arama verileri silebilecek. Şu anda iOS işletim sistemleri için geliştirilmiş olan yeni özellik kullanıma sunuldu. Önümüzdeki günlerde ise yeni özellik Android için sunulacak. Bu sayede tüm işletim sistemlerinde, kullanıcıların özellikle konuşma verilerini gizli tutması adına alternatif ve kısa bir yola sahip olması sağlanacak.

Otomatik silme desteği de geldi

Son 15 dakikalık verilerin silinmesinin yanı sıra Google, kullanıcıların arama geçmişini belirli periyotlarda otomatik bir şekilde silecek. Açıklamaya göre 3, 18 veya 36 ayda bir otomatik silinmesi için ayarlanabilecek olan arama geçmişi, böylece artık çok uzun bir süre telefonda kalmayacak. Aslında mevcut özellik 2019'da kullanıma sunulsa da varsayılan olarak tüm cihazlara eklenmemiş ve manuel bir şekilde kullanılabilir şekilde tanıtılmıştı. 2021 yılı itibariyle mevcut özellik tüm kullanıcıları kapsarken tüm telefonlarda aktif hale getirildi.  Artık tüm cihazlarda, otomatik silme işlemlerini varsayılan olarak üç ayda bir yapılacak. Kullanıcılar ilgili özellik için ayarlar bölümünden yapacağı değişikliklerle 3 ay yerine 18 ay ya da 36 ay gibi farklı seçeneklerden birisini seçebilecek.

Google tarafından geliştirilen mevcut özelliğin kullanıcıların gizliliği ve arama geçmişine yönelik kolaylık elde etmesini sağlıyor. Ancak gizlilik üzerine getirilecek yeniliklerin sadece arama geçmişi ile sınırlı kalması beklenmiyor. 


Google Pixel 6'nın bazı özellikleri ortaya çıktıGoogle Pixel 6'nın bazı özellikleri ortaya çıktı

PAYLAŞ