Google Arama Geçmişi Nasıl İndirilir? - Haberler - indir.com

Google Arama Geçmişi Nasıl İndirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-21 15:09:32
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google, 2011 yılında sunduğu Google Takeout hizmeti ile depolanan verilerinizi indirerek Google Operating System özelliği sayesinde arama geçmişinizi kaydedebiliyordu. Yeni getirdiği güncelleme ile kayıtlı arama geçmişinizi bilgisayarına indirmenizi sağlıyor.

Google, arama germişinizi ".json" formatında kayıt altına alarak indirebilmenizi sağlıyor. Bu işlemi yapmak için aşağıda anlatacağım adımları uygulamanız yeterli. Böylece arama geçmişiniz ile ilgili verileri kolaylıkla indirmiş olacaksınız.

Şimdi ilk yapmanız gereken Google History (Google Geçmiş) sayfasına gitmek. Karşınıza çıkan sayfada oturum aç bölümü olacak. Buradan kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturumu açıyorsunuz. Karşınıza Google Geçmiş sayfası çıkacak. Bu sayfada sağ üstte bulunan Ayarlar kısmından İndir'i tıklıyoruz. Karşınıza 'arşiv oluştur' yazısı çıkacak. Buraya tıkladıktan sonra bu sayfaya giriş yaptığınız hesabınıza .zip formatında hazırlanmış bir mail gönderilecek.

Mailinize gelen rar dosyası içinde bütün arama geçmişini görebileceğiniz index.html dosyası olacak. Böylece arama geçmişine ait dosyanızı indirmiş oluyorsunuz.





PAYLAŞ