Google Arama Algoritması'nı Değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Google Arama Algoritması'nı Değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google, resmi blogundan yayınladığı duyuruyla mobil uyumlu web sitelerinin arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkmasını sağlamak amacıyla 'arama algoritması'nın 21 Nisan'da değiştirileceğini açıkladı.

Google'ın yapacağı bu değişiklikle birlikte mobil arama sonuçları tüm dünyada değişiklik gösterecek. Bu değişiklik sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; mobile tamamen uyumlu olan web sitelerinin arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkacak olması. Yani mobile yüzde yüz uyumlu olan web siteleri bu değişiklik sonrasında arama sonuçlarındaki sıralama ve puan yönünden doğrudan etkilenecek.

Google, şu an ki algoritması ile akıllı telefonlarla uyumlu web sitelerini mobil arama sonuçlarında dikkate alarak, üst sıralarda gösteriyordu. Ancak yapılacak olan değişiklikle beraber artık mobil uyumlu ve kullanıcı dostu tasarıma sahip olan web siteleri arama sonuçlarında daha avantajlı olacaklar ve diğerlerine göre daha üst sıralarda gösterilecekler.

Bu değişikliğe ek olarak Google, mobil uygulamaların sahip olduğu ve ''deep link'' adı verilen bir yöntemle oluşturulan mobil içeriklere ait sayfaları da mobil arama sonuçlarına dahil edecek. Bu yöntem sayesinde uygulama içerisinde yer alan sayfalar kendilerine ait özel bir URL'ye sahip oluyor. Deep Link'i nasıl kullanacağınızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Web sitenizin mobile uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için Web Siteniz Mobil Cihazlarla Uyumlu mu? başlıklı haberimizi, Mobil kullanılabilirlik raporunu almak içinse Mobil Kullanılabilirlik bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.





PAYLAŞ